Με αφορμή την είδηση ότι δύο άνδρες αποφάσισαν να κάνουν διακοπές δύο ετών σε 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το κόστος των οποίων θα ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύριο δολάρια, το CNN έφτιαξε μια λίστα με τα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ανάμεσα στα οποία, συμπεριέλαβε και την Ακρόπολη.

Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 1. 1. Άνγκορ, Καμπότζη: Οι ναοί του Άγκορ, χαμένοι μέσα σε πυκνή τροπική βλάστηση, είναι αφιερωμένοι στον ινδουιστικό θεό Βισνού. Ανάμεσα στους 100 περίπου ναούς της περιοχής βρίσκεται και ο ναός Άνγκορ Βατ (στη φωτογραφία), ο οποίος αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας, ενώ αποτελεί και το κύριο τουριστικό αξιοθέατό της.

1. Άνγκορ, Καμπότζη: Οι ναοί του Άγκορ, χαμένοι μέσα σε πυκνή τροπική βλάστηση, είναι αφιερωμένοι στον ινδουιστικό θεό Βισνού. Ανάμεσα στους 100 περίπου ναούς της περιοχής βρίσκεται και ο ναός Άνγκορ Βατ (στη φωτογραφία), ο οποίος αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας, ενώ αποτελεί και το κύριο τουριστικό αξιοθέατό της.

Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 2. 2. Ακρόπολη, Ελλάδα: Στο συνοδευτικό κείμενο το CNN επισημαίνει πως το αρχαίο ελληνικό μνημείο είναι μαγευτικό, είτε περπατά κανείς στο βράχο όπου βρίσκεται, είτε την θαυμάζει κάτω από αυτόν.

2. Ακρόπολη, Ελλάδα: Στο συνοδευτικό κείμενο το CNN επισημαίνει πως το αρχαίο ελληνικό μνημείο είναι μαγευτικό, είτε περπατά κανείς στο βράχο όπου βρίσκεται, είτε την θαυμάζει κάτω από αυτόν.

Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 3. 3. Μπάγκαν, Μιανμάρ: Η πρωτεύουσα της πρώτου βασιλείου της Μιανμάρ. Πρόκειται για ένα τεράστιο βουδιστικό συγκρότημα στον ποταμό Ιραουάντι το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 2.500 περίτεχνα μνημεία, χρονολογούμενα από τον 10ο αιώνα.

3. Μπάγκαν, Μιανμάρ: Η πρωτεύουσα της πρώτου βασιλείου της Μιανμάρ. Πρόκειται για ένα τεράστιο βουδιστικό συγκρότημα στον ποταμό Ιραουάντι το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 2.500 περίτεχνα μνημεία, χρονολογούμενα από τον 10ο αιώνα.

Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 4. 4. Νησιά Γκαλαπάγκος, Ισημερινός: Μία από τις πρώτες περιοχές που αναγνωρίστηκαν από την UNESCO τη δεκαετία του ’70. Το απόκοσμο αρχιπέλαγος βρίσκεται στα πέρατα του Ειρηνικού Ωκεανού και έχει περιγραφεί από τον Δαρβίνο ως «ένας μικρός κόσμος που ζει μόνος του». Η θέση των νησιών, στη συμβολή τριών ρευμάτων των ωκεανών προσελκύει ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιας ζωής.

4. Νησιά Γκαλαπάγκος, Ισημερινός: Μία από τις πρώτες περιοχές που αναγνωρίστηκαν από την UNESCO τη δεκαετία του ’70. Το απόκοσμο αρχιπέλαγος βρίσκεται στα πέρατα του Ειρηνικού Ωκεανού και έχει περιγραφεί από τον Δαρβίνο ως «ένας μικρός κόσμος που ζει μόνος του». Η θέση των νησιών, στη συμβολή τριών ρευμάτων των ωκεανών προσελκύει ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιας ζωής.

Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 5. 5. Εθνικό πάρκο Γκόρεμε, Τουρκία: Προϊόν διάβρωσης, η κοιλάδα του Γκόρεμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία, με εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες από την εικονοκλαστική περίοδο. Μέσα στο άγριο φυσικό τοπίο μπορεί να δει κανείς αρχαία χωριά και υπόγειες πόλεις που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα.
5. Εθνικό πάρκο Γκόρεμε, Τουρκία: Προϊόν διάβρωσης, η κοιλάδα του Γκόρεμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία, με εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες από την εικονοκλαστική περίοδο. Μέσα στο άγριο φυσικό τοπίο μπορεί να δει κανείς αρχαία χωριά και υπόγειες πόλεις που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 6. 6. Μεγάλος Κοραλλιογενής ύφαλος, Αυστραλία: Αποτελούμενος από περισσότερους από 3.000 επιμέρους υφάλους και πάνω από 600 νησιά, ο κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να εντοπιστεί από το διάστημα. Αν και η περιοχή έχει τεθεί υπό προστασία από το 1981, μελέτη του 2012 διαπιστώνει ότι το οικοσύστημα έχει χάσει περισσότερο από το μισό των κοραλλιών του από το 1985 εξαιτίας συνδυασμού παραγόντων, όπως π.χ. η λεύκανση των κοραλλιών που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή.

6. Μεγάλος Κοραλλιογενής ύφαλος, Αυστραλία: Αποτελούμενος από περισσότερους από 3.000 επιμέρους υφάλους και πάνω από 600 νησιά, ο κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να εντοπιστεί από το διάστημα. Αν και η περιοχή έχει τεθεί υπό προστασία από το 1981, μελέτη του 2012 διαπιστώνει ότι το οικοσύστημα έχει χάσει περισσότερο από το μισό των κοραλλιών του από το 1985 εξαιτίας συνδυασμού παραγόντων, όπως π.χ. η λεύκανση των κοραλλιών που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή.

Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 7. 7. Χάμπι, Ινδία: Ανάμεσα σε σμαραγδένιες φυτείες μπανάνας στην ανατολική Καρνατάκα βρίσκεται η τεράστια ομάδα μνημείων που αποτελεί την πρώην πρωτεύουσα του τελευταίου μεγάλου ινδουιστικού βασιλείου Βιτζαγιανάγκαρ (14ος αιώνας). Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι οι στάβλοι ελεφάντων, το πέτρινο άρμα (στη φωτογραφία) και ο ναός Βιρουπάκσα.

7. Χάμπι, Ινδία: Ανάμεσα σε σμαραγδένιες φυτείες μπανάνας στην ανατολική Καρνατάκα βρίσκεται η τεράστια ομάδα μνημείων που αποτελεί την πρώην πρωτεύουσα του τελευταίου μεγάλου ινδουιστικού βασιλείου Βιτζαγιανάγκαρ (14ος αιώνας). Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι οι στάβλοι ελεφάντων, το πέτρινο άρμα (στη φωτογραφία) και ο ναός Βιρουπάκσα.

Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 8. 8. Εθνικό πάρκο Ιγκουαζού, Βραζιλία: Με φόντο το πλούσιο δάσος στο Εθνικό πάρκο Ιγκουαζού  δεσπόζει ο εντυπωσιακός ημικυκλικός καταρράκτης που ορίζει τα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας και ο οποίος έχει σχεδόν 300 μέτρα διάμετρο και 80 μέτρα ύψος. Το πάρκο φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής από παράξενες πεταλούδες μέχρι αλιγάτορες και ιαγουάρους.
8. Εθνικό πάρκο Ιγκουαζού, Βραζιλία: Με φόντο το πλούσιο δάσος στο Εθνικό πάρκο Ιγκουαζού δεσπόζει ο εντυπωσιακός ημικυκλικός καταρράκτης που ορίζει τα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας και ο οποίος έχει σχεδόν 300 μέτρα διάμετρο και 80 μέτρα ύψος. Το πάρκο φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής από παράξενες πεταλούδες μέχρι αλιγάτορες και ιαγουάρους.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 9. 9. Εθνικό πάρκο των Παγετώνων, Αργεντινή: Το γραφικό πάρκο της νότιας Παταγονίας στα σύνορα με τη Χιλή αποτελεί τον μεγαλύτερο μανδύα πάγου, μετά την Ανταρκτική και ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να παρατηρήσει κανείς τη δραστηριότητα των παγετώνων. Το πιο διάσημο αξιοθέατο είναι ο παγετώνας Περίτο Μορένο (στη φωτογραφία).
9. Εθνικό πάρκο των Παγετώνων, Αργεντινή: Το γραφικό πάρκο της νότιας Παταγονίας στα σύνορα με τη Χιλή αποτελεί τον μεγαλύτερο μανδύα πάγου, μετά την Ανταρκτική και ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να παρατηρήσει κανείς τη δραστηριότητα των παγετώνων. Το πιο διάσημο αξιοθέατο είναι ο παγετώνας Περίτο Μορένο (στη φωτογραφία).
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 10. 10. Μάτσου Πίτσου, Περού: Σε υψόμετρο 2.430 μέτρων και στη μέση ενός τροπικού δάσους η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα. Ο χώρος, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μνημεία του πολιτισμού που δεν λεηλατήθηκε από τους ισπανούς κατακτητές και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία στον κόσμο.
10. Μάτσου Πίτσου, Περού: Σε υψόμετρο 2.430 μέτρων και στη μέση ενός τροπικού δάσους η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα. Ο χώρος, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μνημεία του πολιτισμού που δεν λεηλατήθηκε από τους ισπανούς κατακτητές και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία στον κόσμο.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 11. 11. Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ, Γαλλία: Σε ένα βραχώδες νησάκι στις ακτές της Νορμανδίας, το οχυρωμένο χωριό χτισμένο στη σκιά ενός μοναστηριού γοτθικού στιλ, αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, φαίνεται να επιπλέει στον ωκεανό εάν ιδωθεί υπό συγκεκριμένη γωνία σε υψηλή παλίρροια. Παρά τα φαινομενικά ασταθή αμμώδη θεμέλια του, το γραφικό χωριουδάκι έχει επιβιώσει από τον 11ο αιώνα.
11. Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ, Γαλλία: Σε ένα βραχώδες νησάκι στις ακτές της Νορμανδίας, το οχυρωμένο χωριό χτισμένο στη σκιά ενός μοναστηριού γοτθικού στιλ, αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, φαίνεται να επιπλέει στον ωκεανό εάν ιδωθεί υπό συγκεκριμένη γωνία σε υψηλή παλίρροια. Παρά τα φαινομενικά ασταθή αμμώδη θεμέλια του, το γραφικό χωριουδάκι έχει επιβιώσει από τον 11ο αιώνα.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 12. 12. Πέτρα, Ιορδανία: Στρατηγικά τοποθετημένη ανάμεσα στη Νεκρά και την Ερυθρά Θάλασσα, η Πέτρα διετέλεσε πρωτεύουσα του βασιλείου των Ναβαταίων τον 6ο π.Χ. αιώνα. Αργότερα ενσωματώθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 2ο μ.Χ. αιώνα, μετά από ένα καταστροφικό σεισμό που έπληξε το προηγμένο σύστημα ύδρευσής της. Η πόλη, σκαλισμένη σε ροζ-κόκκινο ασβεστόλιθο παραμένει ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο.
12. Πέτρα, Ιορδανία: Στρατηγικά τοποθετημένη ανάμεσα στη Νεκρά και την Ερυθρά Θάλασσα, η Πέτρα διετέλεσε πρωτεύουσα του βασιλείου των Ναβαταίων τον 6ο π.Χ. αιώνα. Αργότερα ενσωματώθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 2ο μ.Χ. αιώνα, μετά από ένα καταστροφικό σεισμό που έπληξε το προηγμένο σύστημα ύδρευσής της. Η πόλη, σκαλισμένη σε ροζ-κόκκινο ασβεστόλιθο παραμένει ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 13. 13. Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος: Οι πυραμίδες της Γκίζας αποτελούν το μοναδικό από τα επτά θαύματα της ελληνιστικής εποχής που διατηρείται μέχρι σήμερα. Οι εξαιρετικά διατηρημένοι τάφοι, θαμμένοι στη σκιά των διάσημων πυραμίδων παρέχουν στους αρχαιολόγους μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν από τους πιο συναρπαστικούς πολιτισμούς.
13. Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος: Οι πυραμίδες της Γκίζας αποτελούν το μοναδικό από τα επτά θαύματα της ελληνιστικής εποχής που διατηρείται μέχρι σήμερα. Οι εξαιρετικά διατηρημένοι τάφοι, θαμμένοι στη σκιά των διάσημων πυραμίδων παρέχουν στους αρχαιολόγους μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν από τους πιο συναρπαστικούς πολιτισμούς.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 14. 14. Ράπα Νουί, Χιλή: Το Νησί του Πάσχα, ή Χάνγκα Ρόα όπως λέγεται στην τοπική γλώσσα των ιθαγενών, είναι το πιο απομονωμένο κατοικημένο νησί στον πλανήτη. Τα περισσότερα από 8000 σκαλιστά από μασίφ βασάλτη τεράστια πέτρινα μνημεία που βρίσκονται διασκορπισμένα στο ηφαιστειακό τοπίο, αποτελούν την κληρονομιά της πολυνησιακής  κοινωνίας που εγκαταστάθηκε στην περιοχή γύρο στο 300 μ.Χ.
14. Ράπα Νουί, Χιλή: Το Νησί του Πάσχα, ή Χάνγκα Ρόα όπως λέγεται στην τοπική γλώσσα των ιθαγενών, είναι το πιο απομονωμένο κατοικημένο νησί στον πλανήτη. Τα περισσότερα από 8000 σκαλιστά από μασίφ βασάλτη τεράστια πέτρινα μνημεία που βρίσκονται διασκορπισμένα στο ηφαιστειακό τοπίο, αποτελούν την κληρονομιά της πολυνησιακής κοινωνίας που εγκαταστάθηκε στην περιοχή γύρο στο 300 μ.Χ.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 15. 15. Πάρκο Σερενγκέτι, Τανζανία: Η σαβάνα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας και εκτείνεται και σε εδάφη της Κένυας φιλοξενεί την ετήσια μετανάστευση 2 εκατομμυρίων γκνου, ζεβρών και γαζελών ακολουθούμενων από τους θηρευτές τους, σε αναζήτηση βοσκοτόπων και νερού.
15. Πάρκο Σερενγκέτι, Τανζανία: Η σαβάνα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας και εκτείνεται και σε εδάφη της Κένυας φιλοξενεί την ετήσια μετανάστευση 2 εκατομμυρίων γκνου, ζεβρών και γαζελών ακολουθούμενων από τους θηρευτές τους, σε αναζήτηση βοσκοτόπων και νερού.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 16. 16. Φρούριο της Σιγκιρίγια, Σρι Λάνκα: Έχοντας αναμφισβήτητα την πιο συναρπαστική θέα του πολιτιστικού τριγώνου της  χώρας, αυτή η αρχαία πόλη της Κεϋλάνης κατοικείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα. Γνωστή και ως το «Βουνό του Λιονταριού» λόγω των τεράστιων ποδιών του άγριου ζώου που έχουν σκαλιστεί στο γρανίτη δίπλα σε μια σκάλα που οδηγεί στο φρούριο. Πάνω σε μια κορυφή υψομέτρου 370 μέτρων, το φρούριο περιλαμβάνει σειρά εντυπωσιακών τοιχογραφιών και ένα από τα αρχαιότερα δείγματα της σιναλέζικης γλώσσας.
16. Φρούριο της Σιγκιρίγια, Σρι Λάνκα: Έχοντας αναμφισβήτητα την πιο συναρπαστική θέα του πολιτιστικού τριγώνου της χώρας, αυτή η αρχαία πόλη της Κεϋλάνης κατοικείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα. Γνωστή και ως το «Βουνό του Λιονταριού» λόγω των τεράστιων ποδιών του άγριου ζώου που έχουν σκαλιστεί στο γρανίτη δίπλα σε μια σκάλα που οδηγεί στο φρούριο. Πάνω σε μια κορυφή υψομέτρου 370 μέτρων, το φρούριο περιλαμβάνει σειρά εντυπωσιακών τοιχογραφιών και ένα από τα αρχαιότερα δείγματα της σιναλέζικης γλώσσας.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 17. 17. Τουλούμ, Μεξικό: Σε ειδυλλιακή τοποθεσία, σε μια βραχώδη πλαγιά και με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής, η Τουλούμ είναι μία από τις τελευταίες πόλεις που χτίστηκε και κατοικήθηκε από τους Μάγια. Κατάφερε να επιβιώσει περίπου 70 χρόνια μετά την έλευση των Ισπανών στην αμερικανική ήπειρο στις αρχές του 16ου αιώνα.
17. Τουλούμ, Μεξικό: Σε ειδυλλιακή τοποθεσία, σε μια βραχώδη πλαγιά και με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής, η Τουλούμ είναι μία από τις τελευταίες πόλεις που χτίστηκε και κατοικήθηκε από τους Μάγια. Κατάφερε να επιβιώσει περίπου 70 χρόνια μετά την έλευση των Ισπανών στην αμερικανική ήπειρο στις αρχές του 16ου αιώνα.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 18. 18. Βαλέτα, Μάλτα: «Στριμωγμένη» σε μια μικρή οχυρωμένη χερσόνησο, η Βαλέτα φιλοξενεί περισσότερα από 320 μνημεία, γεγονός που την καθιστά μία από τις ιστορικές περιοχές με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μνημείων στον κόσμο. Η πόλη κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια της κατοχής της Μάλτας από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ, ενώ έχει νωρίτερα κατακτηθεί διαδοχικά από τους Φοίνικες, τους Έλληνες, τους Καρχηδόνιους, τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή αυτοκρατορία.
18. Βαλέτα, Μάλτα: «Στριμωγμένη» σε μια μικρή οχυρωμένη χερσόνησο, η Βαλέτα φιλοξενεί περισσότερα από 320 μνημεία, γεγονός που την καθιστά μία από τις ιστορικές περιοχές με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μνημείων στον κόσμο. Η πόλη κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια της κατοχής της Μάλτας από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ, ενώ έχει νωρίτερα κατακτηθεί διαδοχικά από τους Φοίνικες, τους Έλληνες, τους Καρχηδόνιους, τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή αυτοκρατορία.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 19. 19. Βενετία, Ιταλία: Η ιταλική αυτή πόλη χτίστηκε τον 5ο αιώνα πάνω σε 118 μικρά νησιά που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται με γέφυρες. Φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, καθώς ακόμη και τα πιο μικρά κτήρια περιλαμβάνουν έργα καλλιτεχνών όπως  ο Τζορτζόνε, ο Τιντορέτο, ο Τιτσιάνο και ο Βερονέζε. Με τις μετακινήσεις να γίνονται με γόνδολες, η Βενετία είναι η μόνη πόλη πεζών στον κόσμο.
19. Βενετία, Ιταλία: Η ιταλική αυτή πόλη χτίστηκε τον 5ο αιώνα πάνω σε 118 μικρά νησιά που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται με γέφυρες. Φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, καθώς ακόμη και τα πιο μικρά κτήρια περιλαμβάνουν έργα καλλιτεχνών όπως ο Τζορτζόνε, ο Τιντορέτο, ο Τιτσιάνο και ο Βερονέζε. Με τις μετακινήσεις να γίνονται με γόνδολες, η Βενετία είναι η μόνη πόλη πεζών στον κόσμο.
Tα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς κατά το CNN - 20. 20. Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν, ΗΠΑ: Αποτελεί ένα από τα κορυφαία φυσικά «θαύματα» των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνο και μόνο λόγω της ποικιλομορφίας του. Το πάρκο, έκτασης 9.000 χιλιομέτρων είναι γνωστό για τη γεωθερμική του δραστηριότητα, καθώς και για την εντυπωσιακή γκάμα άγριας ζωής που φιλοξενεί (μεταξύ άλλων αρκούδες γκρίζλι, λύκους και βίσωνες).
20. Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν, ΗΠΑ: Αποτελεί ένα από τα κορυφαία φυσικά «θαύματα» των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνο και μόνο λόγω της ποικιλομορφίας του. Το πάρκο, έκτασης 9.000 χιλιομέτρων είναι γνωστό για τη γεωθερμική του δραστηριότητα, καθώς και για την εντυπωσιακή γκάμα άγριας ζωής που φιλοξενεί (μεταξύ άλλων αρκούδες γκρίζλι, λύκους και βίσωνες).
Πηγή: naftemporiki.gr
Ακολουθήστε μας στο i Travel Poetry

 

Εάν ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε οποιονδήποτε από τους παραπάνω προορισμούς, πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί για τις καλύτερες προσφορές:

Advertisement