Πώς να πετύχετε θέση στην άπιαστη 1η θέση


Advertisement

Κάποια στιγμή στη ζωή σας, όταν μπαίνετε σε ένα αεροπλάνο, αυτό που θέλετε πραγματικά είναι να στρίψετε προς τις θέσεις αριστερά και όχι δεξιά. Δεν είναι απλώς ο μοναδικός τρόπος να ταξιδεύει κανείς αεροπορικώς και, αν ταξιδεύετε συχνά για δουλειές- πετώντας, υποθέτω, με 1η θέση-, το να πετάτε με την Οικονομική Θέση όταν πηγαίνετε διακοπές, είναι σαν να μειώνετε στην ουσία την απόλαυση των διακοπών σας.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση που είστε πλούσιοι, ώστε να μπορείτε πάντα να πετάτε εσείς, η κοπέλα σας ή σύζυγός σας και η οικογένειά σας με 1η θέση, το να πετύχετε αναβάθμιση θέσης είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι συνάπτοντας σχέσεις με κάποιο σημαντικό πρόσωπο στην αεροπορική εταιρεία, κάποιον που να έχετε την άνεση να τηλεφωνείτε περιστασιακά και να μπορεί να πατάει τα σωστά κουμπιά και να κάνει τα ανάλογα τηλεφωνήματα. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα αν είστε μέλος στο “πρόγραμμα τακτικών πτήσεων” της αεροπορικής εταιρείας. Η British Airways προσφέρει καλές υπηρεσίες και, αν ανήκετε στο κλαμπ τους και είστε κάτοχοι μιας Silver Card, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ειδικούς χώρους τους στο αεροδρόμιο όταν πετάτε με τη συγκεκριμένη εταιρεία και με Οικονομική Θέση, ενώ οι κάτοχοι Golden Card μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς όποτε θέλουν, ανεξάρτητα με ποια εταιρεία πετούν. Αν δεν πετάτε με 1η θέση, η χρήση των ειδικών αυτών χώρων πριν και μετά την πτήση μπορεί να βοηθήσει αρκετά, πιστέψτε με.

  1. Αν ταξιδεύετε συχνά αεροπορικώς και σας γνωρίζουν στην αεροπορική εταιρεία, τότε έχετε περισσότερες να σημειώσουν Suitable For Upgrade – Κατάλληλος για Αναβάθμιση δίπλα στο όνομά σας στον υπολογιστή τους.

  2. Οι αεροπορικές εταιρείες κλείνουν συχνά περισσότερες οικονομικές θέσεις από όσες χρειάζονται, γιατί πολλές κρατήσεις ακυρώνονται, έτσι, αν και μερικές φορές βοηθάει να κλείνετε θέσεις σε μη δημοφιλείς διαδρομές σε εκτός σεζόν εποχές, συνήθως ισχύει το αντίθετο. Αν το προσωπικό στο σημείο παραλαβής κάρτας επιβίβασης προσπαθεί να σας μεταφέρει σε μία πτήση αργά το βράδυ ή να σας προσφέρει οικονομικά κίνητρα για να ταξιδέψετε τότε, προτείνετε πως τα παντα θα μπορούσαν να λυθούν αν σας μετέφεραν στην πρώτη θέση.

  3. επίσης θα μπορούσατε να αγοράσετε εισητήριο οικονομικής θέσης και να ρωτήσετε αν μπορουν να αναβαθμίσουν τη θέση σας όταν παραλαμβάνετε την κάρτα επιβίβασης. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια σας από το πρόγραμμα συλογής μιλίων, σε περίπτωση όμως που δεν είναι αρκετά( και, ας λέμε του στραβού το δίκαιο δε θα είναι ποπτέ αρκετά), τότε η γοητεία σας θα σας βοηθήσει πολύ. Αν καταφέρετε να κάνετε το προσωπικό στον γκισέ να γελάσει κι αν είστε χαμογελαστός και καλοντυμένος δεν υπάρχει λόγος να μη σας μεταφέρουν στη σχεδόν αδιανή πρώτη θέση

  4. Τηλεφωνήστε όπως και να’ χει, εκ των προτέρων, αν και πιθανότατα θα σας πουν πως οι αναβαθμίσεις γίνονται κατά την κράτηση του προσωπικού στο σημείο παραλαβής κάρτας επιβίβασης. Αυτό μερικές φορές ισχύει, μερικές φορές όχι, επομένως δοκιμάστε και τηλεφωνικά.

  5. Επίσης μπορείτε να τους πληροφορήσετε με τι ασχολείστε και να υποδηλώσετε πως θα μπορέσετε να τους φέρετε πολλή δουλειά ( φυσικά, πρέπει να τους λέτε την αλήθεια) . Αν είστε επικεφαλής ενός επιχειρησιακού τμήματος που στέλνει τακτικά τους υπαλλήλους στο εξωτερικό ή μάνατζερ κάποιου ροκ συγκοτήματος ή μιας αλυσίδας ξενοδοχείων, δε θα είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσετε μεγαλύτερη οικειότητα με κάποιον από την αεροπορική εταιρεία.

  6. Ο οίκτος φέρει συχνά αποτελέσματα, οπότε, αν είστε άρρωστος ή αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή έχετε να διηγηθείτε κάποια εξαιρετικά διακρύβρεχτη ιστορία, τότε μπορεί να φροντίσουν να μετακινηθείτε στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου.

  7. Αν η ουρά για την παραλαβή αεροπορικής κάρτας είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να δοκιμάσετε να την παραλάβετε από τον γκισέ που απευθύνεται στην 1η θέση. Εφόσον θα έχουν πάρει τα στοιχεία σας, έχουν στα χέρια τους το διαβατήριό σας, δουν πως έχετε μαζί σας μια αποσκευή μόνο για το αεροπλάνο και πως δεν είστε κανένας ψυχοπαθής, τότε ίσως να μην διστάσουν να σας αναβαθμίσουν.

  8. Ποτέ μην προσπαθήσετε να δωροδοκήσετε κάποιον και ποτέ μη βάλετε τις φωνές σε περίπτωση που δεν πιάσει η γοητεία σας. Η μοναδική περίπτωση που μπορείτε να νευριάσετε και να φανείτε αδιάλλακτοι είναι όταν φταίει η εταιρεία και περιμένει πίσω σας μια ουρά ατόμων όταν είστε στον γκισέ. Υπήρξαν φορές που άργησα να φτάσω στο αεροδρόμιο και μου είπαν πως δεν υπήρχε χώρος στο αεροπλάνο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε είναι απολύτως αποδεκτό να φερθείτε σαν καθίκι και να αρχίσετε να ανεβάζετε τον τόνο της φωνής σας. Η αεροπορική εταιρεία δε θέλει να προκαλούνται σκηνές, ούτε να καθυστερήσει  η πτήση, επομένως θα λύσουν σύντομα το πρόβλημά σας.

  9. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε αναβάθμιση θέσης είναι να ταξιδεύετε μόνος, να έχετε μια αποσκευή μόνο που θα την πάρετε μαζί σας στην καμπίνα, να είστε κεφάτοι και γοητευτικοί χωρίς να γίνεστε πιεστικοί και να μοιάζετε με άτομο που ταξιδεύει με 1η θέση. Αν μοιάζετε με άτομο που ταξιδεύει στην Οικονομική Θέση, τότε εκεί θα παραμείνετε, όσο καλοί κι αν είστε στο να πουλάτε φούμαρα.

  10. Ωστόσο υπάρχει και μια περίπτωση που αποτελεί εξαίρεση και αυτή αφορά ένα πονηρό Σαββατοκύριακο ή ένα ρομαντικό ταξιδάκι. Αν κανονίσατε ένα ταξιδάκι με την αγαπημένη σας και έχετε σχεδιάσει τα πάντα λεπτομερώς, από το ταξίδι που θα την περιμένει στη δουλειά της μέχρι τα λουλούδια και τη σαμπάνια που θα σας περιμένουν στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου, δεν θέλετε να χαλάσετε τη μαγεία της στιγμής παζαρεύοντας την αναβάθμιση θέσεων και για τους δυο σας στο αεροδρόμιο. Σε αυτήν την περίπτωση, πληρώστε το επιπλέον αντίτιμο, εντάξει;

Dylan Jones “Οι κανόνες, 100 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο σύγχρονος άντρας”, εκδόσεις “Π ανώνυμη εκδοτική και εμπορική εταιρεία”. 

Ακολουθήστε μας στο facebook