Η Σοφία Χατζίνα είναι η σχεδιάστρια πίσω από το brand κοσμημάτων My Bling το οποίο από το 2014 βρίσκει με σταθερά βήματα το δικό του κοινό. Όπως μαρτυρά και το όνομα τα κοσμήματα My Bling έχουν έναν έντονα παιχνιαρικό σχεδιασμό φλερτάροντας παράλληλα με το boho ύφος και τις γεωμετρικές γραμμές.

Η Σοφία, μετά από 3.5 χρόνια διαμονής στο Ναύπλιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο ήρθε στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις δραστηριότητές της στο showroom που διατηρεί στην Κηφισιά. Την γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στην εκδήλωση Fashion Room Service τον περασμένο Απρίλιο και σκεφτήκαμε πως είναι ευκαιρία να την επισκεφτούμε στο ατελιέ της και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει την κάθε συλλογή κοσμημάτων της.

Πώς αποφάσισες να σχεδιάσεις κοσμήματα;

Από μικρή κατασκεύαζα κοσμήματα με κλωστές, ξύλα και δέρμα και αργότερα μέσα από την αρχιτεκτονική, που σπούδασα, ήρθα σε επαφή με ποικίλα υλικά και εργαλεία. Παράλληλα εξειδικεύτηκα στην αργυροχρυσοχοΐα και ο σχεδιασμός ήρθε αυθόρμητα.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ήρθες στην Αθήνα μετά από 3.5 χρόνια διαμονής στο Ναύπλιο. Τι έχασες και τι κέρδισες με αυτή την αλλαγή.

Πάντα κερδίζουμε από τις αλλαγές στη ζωή μας. Εξελισσόμαστε, βελτιωνόμαστε, αλλάζουμε. Έμαθα πολλά από τη ζωή στη μικρή, γραφική πόλη και μετέφερα το εργαστήριό μου πίσω στην Αθήνα ώστε να βρεθώ πιο κοντά με το κοινό που αγαπά το χειροποίητο κόσμημα.

Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που έχεις ακούσει για τις δημιουργίες σου;

«Είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στη μπιζουτιέρα μου».

Πόσο δύσκολο είναι για μια σχεδιάστρια να ανταπεξέλθει στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα;

Κάθε ελεύθερο επάγγελμα έχει δυσκολίες αυτή την περίοδο μέσα από τις οποίες προσπαθώ να διακρίνω τις ευκαιρίες που αναδύονται. Το επάγγελμα του designer από μόνο του απαιτεί υπομονή και επιμονή στην επίτευξη των στόχων και συνεχή εγρήγορση για νέες εμπνεύσεις και ιδέες για πρωτότυπα σχέδια.

Ευτυχώς ο σχεδιασμός και η δημιουργία περιέχουν ρομαντισμό που με βοηθά να βλέπω πάντα μπροστά και αισιόδοξα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;

Το ασήμι και οι ημιπολύτιμες πέτρες είναι από τα αγαπημένα μου υλικά, μορφοποιούνται και συνδυάζονται με πολλούς τρόπους, αλλά πάντα είμαι ανοιχτή σε πειραματισμούς με νέα υλικά.

Περιέγραψέ μας ένα τυπικό σου 24ωρο.

Η μέρα μου ξεκινά πάντα με μια κούπα καφέ και μια ανασκόπηση στη μέρα που έφυγε και αυτή που αρχίζει. Τα αγαπημένα μου 24ωρα είναι εκείνα που προλαβαίνω να κάνω πρωινή γιόγκα και μετά πηγαίνω στο εργαστήρι, ετοιμάζω παραγγελίες ή σχεδιάζω κάτι καινούργιο. Ασχολούμαι καθημερινά με τα social media και το site μου και βλέπω ξένες σειρές για χαλάρωση και διασκέδαση. Η μέρα μου συνήθως κλείνει με 10 λεπτά διάβασμα πριν με πάρει ο ύπνος!

Ποιοι είναι οι στόχοι του My Bling για το μέλλον;

To My Bling θα βρεθεί σύντομα σε boutique στο εξωτερικό, θα λειτουργήσει το eshop για online αγορές και θα αποκτήσει περισσότερη αναγνωρισιμότητα. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι κάθε γυναίκα να έχει ένα δικό της διαχρονικό Bling στη συλλογή της.

Ποια διάσημη θα ήθελες να φοράει τα κοσμήματά σου;

Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στις δικές μου αγαπημένες ιέρειες του fashion θα έλεγα τη Beyonce με ένα My Bling statement earring.

Υπάρχει κάτι στο οποίο θα ήθελες να δοκιμαστείς όσον αφορά τη σχεδίαση;

Στο χώρο του κοσμήματος έχουν εμφανιστεί νέες μέθοδοι σχεδιασμού και παραγωγής όπως το 3d printing και άλλες τεχνικές τις οποίες θα ήθελα να ανακαλύψω και να αξιοποιήσω στα σχέδιά μου. Μέχρι στιγμής με γοητεύει η κλασική αργυροχοΐα και οι παραδοσιακές old-school τεχνικές.

Ποιες/ους Έλληνες σχεδιαστές εκτιμάς για τη δουλειά τους;

Οι Έλληνες είμαστε καλλιτεχνικός και πολύ δημιουργικός λαός. Υπάρχουν πολλοί καλοί και ευφάνταστοι σχεδιαστές. Ξεχωρίζω και ακολουθώ την Break a Stone με τα υπέροχα περίτεχνα δακτυλίδια της και τις Zeus and Dione για τον υπέροχο σχεδιασμό τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πηγή:ozon