Το κόκκινο κραγιόν δεν είναι ένα

Το ήξερες πως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ένα κόκκινο κραγιόν σε κάνει να φαίνεσαι πιο ελκυστική; Το κόκκινο χρώμα στα χείλη κάνει αιώνες τώρα τη κάθε γυναίκα να νιώθει πιο θελκτική, εντυπωσιακή και σέξι, χαρίζοντάς της αυτοπεποίθηση.

1-lipstick-1024x576goldenglobes_jolielips001cbea518147004bca383e716e803752a5

Στις παλαιότερες δεκαετίες το κόκκινο κραγιόν ήταν ένα, ήταν αυτό που τώρα ονομάζουμε το κλασσικό κόκκινο κραγιόν. Όμως, καθώς τα χρόνια πέρασαν και οι γυναίκες άρχισαν να ασχολούνται περισσότερο με το μακιγιάζ, γεννήθηκε η ανάγκη για περισσότερες αποχρώσεις κόκκινων κραγιόν. Οι βασικές κατηγορίες κόκκινων κραγιόν είναι θα λέγαμε, πλην του κλασσικού κόκκινου, τέσσερις, όσες και οι εποχές, καθώς κάθε μία από αυτές ενδείκνυται περισσότερο για την αντίστοιχη εποχή.

Ποιές είναι λοιπόν αυτές οι κατηγορίες;

Το κλασσικό κόκκινο κραγιόν.

Το κλασσικό κόκκινο κραγιόν δεν έχει εποχή. Μπορείς να το φορέσεις πάντα, πρωί και βράδυ, τονίζοντας έτσι όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Αν δεν είσαι τολμηρή και προτιμάς να μην είσαι έντονη το πρωί, απέφυγε να το φορέσεις τότε και προτίμησε να το φορέσεις αποκλειστικά βράδυ. Επέλεξε ένα κραγιόν με μπλε υποτόνους για να κάνει το χαμόγελό σου πιο λαμπερό. Επίσης φρόντισε το υπόλοιπο μακιγιάζ σου να είναι κατά τ᾽άλλα απλό, ώστε να κλέβουν τη προσοχή τα έντονα χείλη σου. Ταιριάζει απόλυτα σε ένα total black, αλλά και total white σύνολο.

1109-top-18-red-lipstick-shades-for-indian-skin-available-in-india

Το ροζ – κόκκινο κραγιόν.

Το κραγιόν αυτό θα το επιλέξεις την ΑΝΟΙΞΗ, λόγω της δροσερής και νεανικής διάθεσης που σου δίνουν οι τόνοι του ροζ. Επίσης το συγκεκριμένο μπορείς να το φορέσεις και πρωί, χωρίς να είναι τόσο έντονο όσο θα ήταν το κλασσικό κόκκινο.

mug06

Το πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν.

Το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ το δέρμα σου μαυρίζει και το κόκκινο κραγιόν σου πορτοκαλίζει. Το βράδυ στις βόλτες σου στα στενά της Μυκόνου ή οποιουδήποτε ελληνικού νησιού παραθερίζεις, αντί για το κλασσικό κόκκινο κραγιόν, τόνισε την ανέμελη διάθεσή σου με ένα πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν, το οποίο θα τονίσει την μαυρισμένη σου επιδερμίδα, αλλά θα εντυπωσιάσει το ίδιο όσο το κλασσικό κόκκινο

hot_fire_lip_530x@2x

Το κερασί κραγιόν.

Μπορεί το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ να μην είναι η εποχή των κερασιών, αλλά το κόκκινο κραγιόν σου τότε γίνεται κερασί. Το κραγιόν αυτό είναι αρκετά κοντά στο κλασσικό, αλλά ελαφρώς πιο βαθύ και σκούρο. Ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με το κλασσικό, αλλά εφόσον είναι πιο σκούρο περιορίζεται περισσότερο στις βραδινές σου εμφανίσεις

dreamy-matte-liquid-lipstick-nabla-rumors-swatch

Το μπορντό κραγιόν.

Αυτό είναι το πιο σκούρο κόκκινο κραγιόν, γι αυτό θα το επιλέξεις ειδικότερα το ΧΕΙΜΩΝΑ. Επειδή είναι αρκετά έντονο, ακολουθείς το κανόνα όσο εντονότερα τα χείλη, τόσο πιο απαλά τα μάτια και επιλέγεις κάτι απλό στο μακιγιάζ των ματιών σου. Επίσης θα το φορέσεις μόνο βράδυ, γιατί ίσως είναι λίγο υπερβολικό στο φως της μέρας. Όμως το βράδυ θα τονίσει πολύ ευχάριστα την σέξι πλευρά σου

l001-06-0000.1.wicked

Το κάθε κόκκινο κραγιόν έχει τις ιδιαιτερότητές του. Επειδή όμως όλα είναι έντονα, χρησιμοποίησε πάντα περίγραμμα, γιατί σε καμία δεν ταιριάζει το λουκ του τζόκερ. Για ένα αρμονικό λουκ καλό θα ήταν να ακολουθήσεις τους κανόνες του καθενός. Όμως οι κανόνες είναι για να τους σπάμε, οπότε, αν δεν σου αρέσει να τους ακολουθείς, βρες μόνη σου τι ταιριάζει στον μοναδικό χαρακτήρα σου και ακολούθησέ το. Πάντα λάβε υπόψιν σου τι κολακεύει το τόνο της επιδερμίδας σου και με βάση το πόσο έντονη είναι η απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που έχεις επιλέξει, επέλεξε την κατάλληλη ώρα της ημέρας που θα το φορέσεις.

 

Μελίνα Μπαλτογιάννη