Μία τάση πολύ ανοιξιάτικη, αλλά και καλοκαιρινή είναι τα λεγόμενα co-ords ή co-ordinate sets. Τα co-ords είναι ένα σύνολο το οποίο αποτελείται από ταιριαστό μπλουζάκι με παντελόνι ή φούστα. Είναι θα λέγαμε η πιο σύγχρονη βερσιόν του deux-pieces. Υπάρχει και σε χειμερινή μορφή, αλλά κατά μεγάλη πλειοψηφία αφορά την καλοκαιρινή ένδυση.

H τάση αυτή είναι ιδιαίτερα ευκολοφόρετη, καθώς αποτελεί ήδη ένα σχεδόν ολοκληρωμένο σύνολο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα το συνδυάσεις, πέρα από παπούτσια και αξεσουάρ. Γι αυτό είναι ιδανική και για το καλοκαίρι, όπου θέλεις να έχεις έναν επιμελώς ατημέλητο αέρα.

Τα co-ordinate σύνολα επειδή αποτελούνται από δύο κομμάτια και το πάνω μέρος είναι συνήθως crop ενώ το κάτω ψηλόμεσο, δημιουργούν τη ψευδαίσθηση μία ψιλόλιγνης σιλουέτας κάνοντας τα πόδια σου να φαίνονται πολύ μακριά και ψηλά – ειδικότερα όταν το κάτω τμήμα είναι παντελόνι. Ακόμα, είναι ένας τρόπος για να δείξεις δέρμα, χωρίς όμως να ῾῾φτηναίνει᾽᾽ το σύνολο ή να γίνεται προκλητικό. Λόγω της αναλογίας αυτής μεταξύ crop και ψηλόμεσου, το αποτέλεσμα καταφέρνει να παραμένει chic και καθόλου πρόστυχο.

Χάρη στη τεράστια ποικιλία σε χρώματα, σχέδια και υφάσματα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ casual σύνολο από ένα καφέ μέχρι και για δουλειά, αλλά και ένα επίσημο για μία βραδινή έξοδο, ένα επίσημο δείπνο. Επίσης, είναι κάτι πολύ μοντέρνο και φρέσκο που θα σε κάνει να βγεις λίγο από τα νερά σου, καθώς είναι κάτι που δεν έχεις συνηθίσει, αλλά θα εντυπωσιάσει και τους άλλους με τη διαφορετικότητά του.

Ανάλογα με την ηλικία και κυρίως το πόσο άνετα νιώθεις με το σώμα σου, επέλεξε το ιδανικό για σένα co-ord σύνολο, επιλέγοντας κάθε φορά να τονίσεις ένα σημείο δείχνοντάς το. Για παράδειγμα αν ο συνδυασμός ένός κοντού crop top με ένα σορτάκι σου φαίνεται πολύ αποκαλυπτικός, επέλεξε ένα σετ με παντελόνι. Τρία είναι ουσιαστικά τα κομμάτια που δείχνεις σε ένα co-ord: είτε τα πόδια σου με ένα κοντό σορτάκι ή μία μίνι φούστα, είτε το στομάχι, το κομμάτι δηλαδή από εκεί που τελειώνει το κοντό πάνω μέρος και αρχίζει το κάτω ψηλόμεσο μέρος, το οποίο γίνεται όταν το σετ αποτελείται από ένα παντελόνι ή μία μίντι φούστα, είτε το μπούστο με ένα τοπ πιο ανοιχτό, με ντεκολτέ. Κάθε φορά επέλεξε ποιο από τα τρία σημεία θες να δείξεις και προτίμησε να δείξεις ένα. Από την άλλη εάν νιώθεις άνετα με όλο το σώμα σου και θες να τα δείξεις όλα, αυτό είναι στο χέρι σου. Απλώς προσπάθησε να διατηρείς μία αρμονία και ισσοροπία. Τα σχέδια πολλά και οι επιλογές ατέλειωτες, βρες αυτή που σου ταιριάζει και υιοθέτησέ τη. Ας δούμε μερικές επιλογές.

  • Μονόχρωμο

 

  • Casual

 

  • Κλασσικό deux-pièces

 

  • Ρίγες και καρό

 

  • Τζίν

6929010400_1_1_1

  • Φλοράλ

 

  • Ζιπ-κιλότ

9919002600_1_1_1

  • Σχέδια

 

  • Σέξυ βραδινό

 

  • Επίσημο

900_900_1467909180_daisy-3

Οι επιλογές σου πολλές. Το μόνο που μένει είναι να βρεις εσύ το στυλ που σου ταιριάζει και να το υιοθετήσεις. Μη ξεχνάς να επιλέγεις μόνο πραγματα που αρέσουν σε εσένα και σε κάνουν να νιώθεις όμορφη και άνετα. Κι αν θεωρείς ότι τα co-ords δεν είναι για σένα, υπάρχουν πολλά ακόμα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά trends για να πειραματιστείς και να βρεις αυτό που σε αντιπροσωπεύει.

 

Μελίνα Μπαλτογιάννη