Ακόμη μια σελίδα με ονόματα αδικοχαμένων νεκρών συνανθρώπων μας προστέθηκε στις τόσες άλλες.

Άλλη μια καταστροφή πάνω στα καμμένα απομεινάρια της οποίας θα βγουν οι μεν να κατηγορούν τους δε για όσα δεν έγιναν ενώ έπρεπε να γίνουν.

Εγώ θα πω απλά πως είναι κάποιες στιγμές που η σιωπή είναι χρυσός. Είναι κάποιες στιγμές που πρέπει να χαμηλώσεις το βλέμμα σου από ντροπή και να σωπάσεις αποδεχόμενος ότι απέτυχες στο έργο και στο καθήκον σου, ατομικά, συλλογικά, σαν κυβέρνηση, σαν αντιπολίτευση, σαν πολιτικός και σαν πολίτης.

Αυτή θεωρώ πως είναι μια τέτοια στιγμή. Ένα Made In Greece απανθρακωμένο “Ground Zero” γύρω από το οποίο ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες.

Δεν υπάρχει τίποτα ασυμμετρικό πάνω στο τετράγωνο της φωτιάς. Ναι, σωστά διάβασες. Τετράγωνο. Γιατί μαζί με το Οξυγόνο, την Θερμότητα και το Καύσιμο έχεις και μια Πολιτεία που χρόνια και πάγια αδιαφορεί για την προστασία του φυσικού της πλούτου, δεν επένδυσε ποτέ όσα χρειάζονται για την διασφάλιση του, έπαιξε με φθηνά στερεότυπα του χαμηλά αμειβομένου τεμπέλη-ταβλαδόρου Πυροσβέστη, που με χιλιομπαλωμένους σωλήνες, με σαραβαλιασμένα οχήματα ένας απαρχαιωμένου στόλου που κινείται μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των μηχανικών του, χαροπαλεύει να σώσει όσα δεν σώζονται.

Ε, το λοιπόν, μέχρι να δω μια αμίζωτη Αγορά του Αιώνα για αεροσκάφη εναέριας πυρόσβεσης, μέχρι να δω μαθήματα πυροπροστασίας στα σχολεία, μέχρι να δω καινούρια οχήματα κατάλληλα για φωτιές δασών σε μια χώρα με τόσο ορεινό όγκο, Αλέξη, Κούλη και παρατρεχάμενοι Γκορτζηδες, παπαγαλάκια και νεκροφιλοπολιτικοί κάθε απόχρωσης , κάντε μου όλοι την χάρη. Αφουγκραστείτε. Αυτό το μουγκρητό που ακούτε δεν είναι φωτιά. Είναι πόνος, είναι θλίψη και σύντομα θα γίνει οργή. Αφουγκραστείτε.
Και σωπάστε!

Χρήστος Μάρτζος

Από το προσωπικό του προφίλ στο facebook