Υπάρχει ένα μέρος στην Ευρώπη όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Τα παραμύθια ζωντανεύουν και οι ευχές βγαίνουν αληθινές. Ένας παράδεισος επί της Γης, που εδώ και 25 χρόνια μας επιτρέπει να πάρουμε μια μικρή γεύση όσων ονειρευόμασταν όταν ήμασταν νέοι. Το αγαπημένο μέρος των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Ο λόγος γίνεται για την τεράστια ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια attraction που ακούει στο όνομα Disneyland. Από τους δημοφιλέστερους πόλους έλξεις τουριστών στη Γαλλία, μετά το πύργο του Άιφελ και το Λούβρο, η Disneyland φιλοξενεί περίπου 13.4 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική υπερπαραγωγή βασισμένη στις ταινίες και τα παραμύθια του Walt Disney. Μια μαγική έκταση 19.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με έναν τεράστιο αριθμό από θεματικά τρενάκια, σινεμά, καταστήματα, πάρκα αλλά και ξενοδοχεία να την καλύπτουν.

Εάν λοιπόν ταξίδευες και εσύ όλο το δρόμο μέχρι τη Γαλλία και είχες μια ολόκληρη μέρα να ξοδέψεις στη Disneyland πως θα την αξιοποιούσες; Συνέχισε μέχρι το τέλος του άρθρου αν είσαι ένας αληθινός φαν του μεγάλου μαγικού κόσμου της Disney, και εμείς θα σου μάθουμε τον καλύτερο τρόπο.

Ξεκίνα τη μέρα νωρίς

disnee

Οι πειρασμοί που συναντάς σε ένα μέρος σαν τη Disneyland είναι αμέτρητοι, το ίδιο και οι επισκέπτες. Όσο νωρίτερα αποφασίσεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου, τόσο λιγότερους επισκέπτες θα συναντήσεις κατά την είσοδο σου στο πάρκο αλλά και στα τρενάκια, ενώ θα έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις και εικόνες να αποτυπώσεις από αυτό το μοναδικό μέρος.

Τα τρενάκια που θα απολαύσεις

train

Pirates-entrance-at-night.jpg

Εάν είναι η πρώτη σου επίσκεψη στη Disneyland θα πρέπει οπωσδήποτε να επιβιβαστείς στο Disneyland Railroad – Grand Circle Tour. Θα απολαύσετε μια βόλτα διάρκειας 14 λεπτών. Θα δείτε μερικά από τα ομορφότερα αξιοθέατα του πάρκου, μέσα από τα αναπαυτικά βαγόνια που θυμίζουν κάτι από Χάρι Πόττερ. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν θα είναι το μοναδικό πράγμα που θα κάνετε, ζήστε την αγωνία και κορυφώστε την αδρεναλίνη σας στο Pirates of the Caribbean. Πρόκειται για το πιο φημισμένο τρενάκι του πάρκου και αποτελεί, ενδεχομένως την πιο ξακουστή attraction που έχει να προσφέρει το πάρκο.

Τα κάστρα που θα δεις

κοιμ

mal

Η ομορφιά του πάρκου έγκειται στο γεγονός ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα φανταστικό κόσμο τόσο επιτυχημένο που και μόνο η επίσκεψη σε αυτόν, σε βουλιάζει στην μαγεία των παραμυθιών. Τα κάστρα που διακοσμούν το πάρκο, και τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε, ανεβάζουν τις απαιτήσεις και είναι σε κάθε περίπτωση μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε. Το κάστρο της Ωραιάς Κοιμωμένης αλλά και εκείνο της βασίλισσας Aurora αποτελούν ακράδαντα παραδείγματα αυτών που αναφέρουμε.

Τα μέρη που θα φας

cart

Το Carthay Circle Restaurant and Lounge είναι το μέρος που θέλεις να φας όταν βρεθείς στη Disneyland. Υπέροχα διαμορφωμένος χώρος σε ρετρό στιλ που δεν υστερεί σε κομψότητα και γούστο. Διατηρεί το στοιχείο του πάρκου και παρά την λάμψη και την εξαίρετη αισθητική, δεν ξεφεύγει από την μαγεία που αναζητά ο επισκέπτης.

Όποιος και αν είναι ο σκοπός της επίσκεψης σας, είναι βέβαιο πως θα κερδίσετε αναμνήσεις, στιγμές και συναισθήματα που δεν θα μπορέσετε ποτέ να ξεχάσετε. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τη Disneyland ένα ακόμη θεματικό πάρκο με μερικά πολύ εντυπωσιακά εκθέματα αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Είναι ένας λαμπρερός κόσμος χτισμένος σε μια πανέμορφη πόλη, απομακρυσμένος από προβλήματα. Είναι ο μαγικός κόσμος της Disneyland.

 

Πηγή : MAXMAG