Οι Γάλλοι εγκέφαλοι της μηχανικής δημιουργίας, Les Machines de L`ile, έχουν ένα φιλόδοξο νέο έργο στα σκαριά. Το L`Arbre aux Herons θα είναι ο μεγαλύτερος κρεμαστός κήπος που χτίστηκε από την εποχή της αρχαίας Βαβυλώνας, με διάμετρο πάνω από 50 μέτρα και θα φτάνει σε ύψος τα 35 μέτρα. Η ομάδα με έδρα τη Ναντ περιγράφει τους ιστορικούς συλλογισμούς  πίσω από το έργο:

«Εμπνευσμένο από τους κόσμους του Ιουλίου Βερν και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, είναι ένα πρωτοφανές καλλιτεχνικό έργο. Μετά το Grand Elephant και την Machine Gallery του 2007, το Carousel of the Sea Worlds το 2012, το Herons’ Tree (Δέντρο των Ερωδιών) είναι η τρίτη φάση τoυ Island’s Machines. Βγαλμένο από το μυαλό του Francois Delaroziere και του Pierre Orefice, το πρότζεκτ θα βρίσκεται κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Λίγηρα, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που πέρασε τα εφηβικά του χρόνια ο Ιούλιος Βερν και εκεί όπου ο Jean-Jacques Audubon μεγάλωσε και σχεδίασε τον πρώτο του ερωδιό».

Η ομάδα του Les Machines de L`ile εργάζεται πάνω στο Heron’s Tree από την ίδρυσή της το 2007 και με το πνεύμα της «δημοκρατικής ανακάλυψης», η ομάδα των εξειδικευμένων τεχνιτών μοιράζεται τα πρωτότυπα στην Machine Gallery. Τα σκίτσα και οι μακέτες για το έργο περιλαμβάνουν ένα γιγάντιο χαλυβουργείο με δύο ερωδιούς που ο καθένας κουβαλάει είκοσι επιβάτες σε κυκλικές πτήσεις.

Τα μισά από τα είκοσι δύο κλαδιά των δέντρων μπορούν να τα διασχίσουν με τα πόδια οι επισκέπτες και όλα τα  κλαδιά θα «υποστηρίξουν» τις κρεμαστές βεράντες των φυτών και των κήπων προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πλούσιο οικοσύστημα. Το ίδιο το δέντρο θα τοποθετηθεί σε ένα παλιό λατομείο γρανίτη στους βράχους της Βρετάνης.

Ο στόχος είναι  το Heron’s Tree (Το δέντρο του Ερωδιού) να ανοίξει το 2022 και τα δύο τρίτα του κόστους του έργου των 35 εκατομμυρίων ευρώ να καλυφθούν με δημόσια χρηματοδότηση.

Το Les Machines de L`ile επιδιώκει να χρηματοδοτήσει τα υπόλοιπα μέσω του crowdfunding: αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε μέσω του Kickstarter. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την πρόοδο του έργου στο Facebook.

 

Πηγή : KLIK Magazine