Πάρτι του Τσάρλι

Στον σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ άρεσε το ομαδικό σεξ και κάποτε παραβρέθηκε σε ένα όργιο που είχε οργανώσει ο ανάλογων προτιμήσεων ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν, ο οποίος είχε μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες. Αντί όμως να καλέσει ακριβά κολ-γκερλ, όπως συνήθιζε, ο Τσάπλιν έκανε το λάθος να φωνάξει τρεις ελκυστικές «ερασιτέχνιδες» από την Πασαντένα. Οι κοπέλες άρχισαν να τσακώνονται για το ποια θα πήγαινε με τον Τσάπλιν και τελικά έφυγαν χωρίς να ικανοποιήσουν κανένα από τους τέσσερις άρρενες καλεσμένους. Λουίς Μπουνιουέλ

Κάποιος με παρακολουθεί

Ο Μπουνιουέλ ζούσε με τον φόβο ότι τον παρακολουθούσαν, ενώ έκανε σεξ. Συχνά έβλεπε στο ύπνο του ότι κάποιοι έπαιρναν μάτι από το παράθυρο όταν εκείνος έκανε έρωτα με μια γυναίκα. Και ακόμη πιο παράξενο, αν κατάφερνε να ξεφύγει από τα αδιάκριτα βλέμματα φανταζόταν ότι ο κόλπος της συντρόφου του ήταν ραμμένος. Έτσι όταν βρισκόταν στο κρεβάτι με τη γυναίκα του, ο Μπουνιουέλ επέμενε να φράζουν όλες τις πόρτες και τις κλειδαρότρυπες με έπιπλα. Επίσης αρνιόταν να κάνει σεξ όταν βρίσκονταν κι άλλοι άνθρωποι στο σπίτι και μάλιστα έβρισκε δικαιολογίες για να αναγκάζει τους καλεσμένους του να φύγουν.

luis1.jpg

Ο Μπουνιουέλ στα γυρίσματα της «Κρυφής Γοητείας της Μπουρζουαζίας»… 

Κοίτα με στα μάτια

Ο Μπουνιουέλ ήταν πεπεισμένος ότι είχε τη δύναμη να διαβάζει και να ελέγχει το μυαλό των γυναικών. Συχνά καυχιόταν ότι μπορούσε να υπνωτίσει μια γυναίκα με τη δύναμη της θέλησής του, να την κάνει να έλθει στο τραπέζι και να αραδιάζει τις πιο πικάντικες λεπτομέρειες της ζωής της.

luis3.jpg

Η ομοφοβία

Ο Μπουνιουέλ ήταν ομοφοβικός. Στα νεανικά του χρόνια στην Ισπανία συμμετείχε συχνά σε επιθέσεις εναντίον ομοφυλόφιλων, αν και αργότερα είπε για αυτή του την εμμονή: «τώρα πλέον μου φαίνεται παράλογο και δυσάρεστο». Η αγαπημένη του φάρσα ήταν να μπαίνει σε δημόσια ανδρική τουαλέτα και να κλείνει το μάτι σε εκείνον που βρισκόταν στο πλαϊνό ουρητήριο, ενώ οι φίλοι του περίμεναν έξω. ‘Ένα βράδυ, κάποιος ανταποκρίθηκε», γράφει στην αυτοβιογραφία του, «και μόλις βγήκε τον πλακώσαμε στο ξύλο».

Μια άλλη φορά ο Μπουνιουέλ έβαλε στοίχημα μ’ ένα φίλο ότι θα έβγαζε 25 πετσέτες σε πέντε λεπτά. Πήγε σε κάποιον που ήξερε ότι ήταν ομοφυλόφιλος κι άρχισε να φλερτάρει μαζί του. «Συμφωνήσαμε να βρεθούμε την επόμενη για ποτό και, όταν είπα ότι ήμουν πολύ μικρός και τα σχολικά βιβλία ήταν πανάκριβα, μου έδωσε 25 πετσέτες».  Την επομένη ο Μπουνιουέλ τον έστησε στο ραντεβού. Μια εβδομάδα αργότερα τον πέτυχε σ’ ένα λεωφορείο και του έκανε τη γνωστή απαξιωτική κίνηση με το δάχτυλο. Με τέτοιες ιδέες δεν είναι παράξενο που ο σκηνοθέτης δεν είχε πολλούς φίλους στην κοινότητα των γκέι.

Όλα αυτά ίσως δεν είναι άσχετα με αυτό που συνέβη το 1977, όταν παίχτηκε στο Σαν Φρανσίσκο η ταινία του «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου». Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, έγινε εμπρησμός στον κινηματογράφο όπου παιζόταν η ταινία.

luis2

Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου 

 

Μέσα στο χάος, κάποιοι βάνδαλοι έκλεψαν τέσσερις μπομπίνες φιλμ και γέμισαν τους τοίχους με τη φράση: «Αυτή τη φορά το παράκανες». Ο Μπουνιουέλ υποπτεύθηκε συνωμοσία γκέι. «Υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι η επίθεση είχε ενορχηστρωθεί από ομάδα ομοφυλόφιλων», είπε. «Η ταινία δεν πολυάρεσε στους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το γιατί». Ο Μπουνιουέλ ήταν κορυφαίος σκηνοθέτης που δημιούργησε κλασικά έργα όπως «Η ωραία της ημέρας», » Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» και την «Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»….

Πηγή : Η μηχανή του χρόνου