Η Μαρία Κάλλας και ο Αριστοτέλης Ωνάσης έζησαν κατα πολλούς αυτό που λέμε θυελλώδης έρωτας . Μία πολιορκία της Κάλλας χωρίς όρια από τον μεγιστάνα , που κατέληξε σε σχέση ,η οποία έμελλε να διαρκέσει μια ολόκληρη δεκαετία . Και όταν λέμε σχέση την εννοούμε …μεσογειακά ! Πάθος ,έρωτας , ατέλειωτοι (καθημερινοί ) καβγάδες , αλλά και απύθμενη αφοσίωση του θηλυκού .

 

Μια ντίβα που έγινε απλά η σύντροφος του Ωνάση . Ναι , εκείνη που θα περίμενε τον γυναικά Σμυρνιό με τις ώρες στη θαλαμηγό και θα ζήλευε παράφορα . Ξανά καβγάδες . Ασύμβατοι κόσμοι είπαν πολλοί και δεν είχαν άδικο ,το έδειξε  ο καιρός και η ιστορία .

 

Ωστόσο στη φωτογραφία δε φαίνεται τίποτα απ’αυτά , παρα μόνο μια τρυφερή στιγμή του ζευγαριού στους Πεταλιούς. Οι Πεταλιοί ήταν ανέκαθεν άντρο εφοπλιστών, χολυγουντιανών στάρ , πολιτικών , billionaires. Άλλωστε, το σύμπλεγμα νησιών έχει χαρακτηριστεί ως “οι Μαλδίβες της Ελλάδας”. Η Κάλλας μάλιστα , διέθετε καλοκαιρινό κατάλυμα στο Μεγάλο Πετάλι , το μεγαλύτερο απ’τα νησιά .

 

Κοιτώντας τη φωτογραφία πήγα πίσω , στα ” Blues του αποχωρισμού ” , του Σιδηρόπουλου .

Μια κοπέλα ,που έμαθε “στα σαλόνια” και στο “πάρκο με τα περιστέρια” και μπλέκει με τον ονειρεμένο αλήτη , εκείνη αφρόψαρο σε φουσκονέρια … Τι μ’αυτό ; Δακρύζουν και οι δυό  στο τελευταίο φιλί .

 

“Μεγάλωσες μες στα σαλόνια και έμαθες
στο πάρκο μες τα περιστέρια
Με τον αλήτη που `μπλεξες τι γύρευες
αφρόψαρο στα φουσκονέρια”

 

“κι ήτανε κάπου προς το δείλι
όταν δακρύσαμε στο τελευταίο φιλί”

 

Χριστίνα Γιαβάσογλου .