26/8/2018 και το φεγγάρι γέμισε για τα καλά και οι νύχτες του Αυγούστου είναι γλυκές και δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις . Τι κι αν πολλοί έχετε αρχίσει τη δουλειά ,εγώ προτείνω : ” Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε ,να πάμε κατευθείαν για δουλειά” . Κι αυτό γιατί η αυγουστιάτικη πανσέληνος ισοδυναμεί στην πρωτεύουσα ,αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις , με μία μικρή φιέστα , με μουσικές και αγνάντεμα στο φεγγαράκι (ρομαντικοί ενωθείτε ! ) .

 

Ειδικά φέτος  η Πανσέληνος του Αυγούστου έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 !

Έχουμε και λέμε :

8 μ.μ : 

το Εθνικό Αρχαιολογικό της πόλης διοργανώνει μία πολυσυλλεκτική βραδιά με θέατρο, αφηγήσεις και μουσική

9 μ.μ :  

-το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί στον κήπο του τη μουσική εκδήλωση «La luna», με τους Μάριαν Γεωργίου και Αδάμ Τσαρούχη στα πλήκτρα, τον Ηλία Αργυρόπουλου και τον Δημήτρη Καραγιάννη στο σαξόφωνο.

Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και στήνει ένα αισθαντικό ταξίδι-αφιέρωμα στις σημαντικότερες συνθέσεις του ελληνικού κινηματογράφου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα και την οργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ.

-Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 26 του μηνός κορυφώνει το σύντομο residency των Action Hero, των δύο δυναμικών περφόρμερ από το Μπρίστολ που συλλέγουν τραγούδια αγάπης από όλη την Ευρώπη με το πρότζεκτ «Oh Europa» κάτω από την πανσέληνο, υπό τις μουσικές του Dj the Dreamer.

 

Βεβαίως οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν την τιμιτική τους μιάς και θα παραμείνουν ανοιχτοί εως αργά , με δωρεάν είσοδο . Σούνιο ,Κεραμεικός , Ελευσίνα , φιλοξενούν το κοινό εως τα μεσάνυχτα , ενώ η Ακαδημία Πλάτωνος είναι προσβάσιμη όλο το 24 ωρο!

 

Πέρα όμως απ΄την Αττική , 132 αρχαιολογικοί χώροι έχουν διαμορφώσει ένα διαφορετικό ωράριο λειτουργίας για το αποψινό βράδυ . Είναι η κατάλληλη μέρα να ανεβείτε στους λόφους και στα παλιά κάστρα της περιοχής σας , να κάνετε τη βραδινή σας βόλτα ανάμεσα στα ερείπια του ένδοξου παρελθόντος ή ακόμα να πάρετε τα κλειδιά και καμιά μπύρα και να απολαύσετε την πανσέληνο απο ψηλά !

 

Γιατί μην ξεχνάμε : “Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία” κι ας είναι “αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα”

 

Επιμέλεια : Χριστίνα Γιαβάσογλου

Πηγές :  NewsBomb , News Beast