Συχνά με ρωτάνε αν μπορώ να δώσω συμβουλές στους νέους. Λοιπόν ορίστε μερικές οδηγίες για νέους και γέρους.


Ποτέ μην επεμβαίνεις σε τσακωμό αγοριού-κοριτσιού.

Προσοχή στις πόρνες που λένε ότι δεν θέλουν λεφτά. Και βέβαια θέλουν. Αυτό που εννοούν είναι ότι θέλουν περισσότερα λεφτά. Πολλά περισσότερα.

Αν κάνεις δουλειές με θρησκευόμενο μαλάκα, κοίταξε να τα έχεις όλα γραπτά. Ο λόγος του δεν έχει καμία αξία. Όχι όσο ο καλός Θεούλης του λέει πώς να σε ρίξει στη συμφωνία.

Απέφυγε τους αποτυχημένους. Όλοι ξέρουμε αυτό το είδος. Ό,τι και να κάνουν, όσο καλό κι αν ακούγεται, Καταλήγει καταστροφικά.

Μην συναναστρέφεσαι τρελούς. Πες τους με σταθερότητα: Δεν πληρώνομαι για ν’ακούω μωρολογίες. Είσαι αμετανόητα ηλίθιος.

Μερικοί από σας ίσως συναντηθείτε με τον Σατανά, αν φτάσετε τόσο μακριά. Όλες οι ψυχές αξίζουν να σωθούν, τουλάχιστον για έναν παπά, αλλά δεν αξίζουν όλες οι ψυχές τόσο ώστε να αγοραστούν, οπότε μπορείτε να το πάρετε ως κοπλιμέντο. Πρώτα δοκιμάζει τις πιο εύκολες περιπτώσεις. Ξέρεις, με λεφτά, Με όλα τα λεφτά που υπάρχουν. Αλλά ποιος θέλει να είναι ο πιο πλούσιος σε κάποιο νεκροταφείο; Τα λεφτά δεν αξίζουν.

Λοιπόν ο χρόνος δίνει τα χειρότερα χτυπήματα. Ειδικά κάτω από τη ζώνη. Πώς είναι να σε αρπάζει ένα νεανικό σώμα; Σαν πόκερ, σαν «εδώ παπάς, εκεί παπάς» Τώρα το βλέπεις, τώρα όχι.

Μήπως ξέχασες κάτι, παπού; Για να αισθανθείς κάτι, Πρέπει να είσαι παρών. Πρέπει να είσαι δεκαοχτώ. Δεν είσαι δεκαοχτώ. Είσαι εβδομήνταοχτώ. Ο παλιόγερος πούλησε την ψυχή του για ένα στραπόν.

O λόγος αυτός έγινε –περίπου- τραγούδι πολλές φορές, από διάφορους dj.


 

O Γουίλιαμ Σ. Μπάροουζ ΙΙ (William Seward Burroughs II, 5 Φεβρουαρίου 1914 – 2 Αυγούστου 1997) ήταν Aμερικανός συγγραφέας, ζωγράφος και σεναριογράφος. Το περισσότερο έργο του είναι αυτοβιογραφικό, βασιζόμενο στις προσωπικές του εμπειρίες από τον εθισμό του στο όπιο, γεγονός που σημάδεψε τα τελευταία 50 χρόνια της ζωής του.

Αποτέλεσμα εικόνας για O Γουίλιαμ Σ. Μπάροουζ

Καθοριστική παρουσία της Μπητ γενιάς, ήταν ένας αβάν-γκαρντ συγγραφέας που επηρέασε τη λαϊκή κουλτούρα αλλά και τη λογοτεχνία. Το 1984 εκλέχθηκε μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας και Ινστιτούτου Γραμμάτων και Τεχνών.

Πηγές: wikipedia lifo, 

Επιμέλεια υλικού: Κριστιάν Νίρκα