Η Έλενα στη Ρόδο δολοφονήθηκε άγρια από έναν Έλληνα και έναν Αλβανό. Βασικά ο Αλβανός είναι ο στυγερός εγκληματίας – αν κρίνουμε από σχετικό δημοσίευμα που έγινε viral: «Ο Έλληνας γιος γνωστής οικογένειας της Ρόδου φαίνεται πως έμπλεξε χωρίς λόγο και αιτία».

Κατάλαβες τι έπαθε το αθώο το βρέφος; Τον τράβαγε ο άλλος από το μαλλί, τον κλοτσούσε, τον απειλούσε να πάνε να βιάσουν και να σκοτώσουν κι εκείνος δεν ήθελε. Με βαριά καρδιά έκανε φόνο μαζί με τον άλλον – γιατί στα 21 του ήταν παιδάκι αγνό και παρασύρθηκε η ψυχούλα η άδολη.

Οι δυο φονιάδες πίεσαν την Έλενα να πάρει μέρος σε ένα τρίο. Το κορίτσι είπε «όχι»: ένα «όχι» που πλήρωσε με τη ζωή της.

Μόλις μαθεύτηκε η είδηση, αναδύθηκε και πάλι από τους οχετούς η δυσοσμία μιας κοινωνίας που η ημερομηνία λήξης της έχει προ πολλού παρέλθει. Μιας κοινωνίας που πιστεύει πως υπάρχουν κακοί βιασμοί και καλοί βιασμοί. Βιασμοί για λάθος λόγους και βιασμοί για τους «σωστούς» λόγους.

Η Έλενα ήταν ένα κορίτσι από σπίτι. Αν ήταν καμιά «του δρόμου», ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Έλενα ήταν φοιτήτρια. Αν ήταν πρεζόνι, λούμπεν, πόρνη, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Έλενα είχε στόχους κι όνειρα. Αν ήταν ένα πλάσμα παρατημένο και παραιτημένο από τη ζωή, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Έλενα ήταν από καλή οικογένεια. Αν ήταν από διαλυμένη, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Έλενα ήταν δεμένη με τους γονείς της. Αν σκοτώνονταν, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Έλενα δεν είχε «δώσει δικαιώματα». Δεν ντυνόταν προκλητικά. Δεν ήταν καμία του σκοινιού και του παλουκιού. Άσε που φορούσε και σουτιέν. Αν δεν φορούσε, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Έλενα είπε «όχι».

Γι” αυτό τη σκότωσαν. Όχι γιατί ήταν από σπίτι, όχι γιατί σπούδαζε, όχι γιατί αγαπούσε τη ζωή. Τη σκότωσαν επειδή ο φονιάς το «όχι» δεν το συγχωρεί. Το «όχι» ο φονιάς με αίμα και με σπέρμα το εκδικείται. Απ” όπου, απ” όποιον ή όποιον κι αν προέρχεται.

Όποια κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, όπως κι αν διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου – στον βιασμό είσαι το θύμα κι όχι ο συνεργός. Και καμία ληγμένη, καμία δύσοσμη κοινωνία δεν θα σε χρεώσει με ενοχές που δεν σου ανήκουν.

Άντε γιατί έτσι όπως πάμε στο τέλος θα πούμε πως για την παιδοφιλία φταίνε τα παιδιά.

Αντίο, Ελενάκι… Συγγνώμη.

 

Έλενα Ακρίτα

Πηγή: tanea