Η Παρασκευή Παπία γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1983. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα με τους γονείς και τον μικρότερό της αδερφό. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή της το 2006, ξεκίνησε να διδάσκει αγγλικά στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματική δραστηριότητα που εξακολουθεί να ασκεί μέχρι και σήμερα, μένοντας μόνιμα στην Αθήνα με τον σύζυγο και το παιδί τους.


“Ηλιοκεντρική η ζωή των ανθρώπων

Αλλά σε αυτή την ατέλειωτη νύχτα

Πορεύονται με την ετερόφωτη σελήνη”

Παρασκευή Παπία

 

Η Παρασκευή ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή από νεαρή ηλικία. Στην πορεία της εφηβείας της, πειραματίστηκε με τα πρώτα της ποιήματα. Έχει γράψει κείμενα και ποιήματα στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

 

Στον καθένα μας αναλογεί

Ένα δώμα

Με ένα τραπέζι

Μια καρέκλα

Μια λάμπα

Κι ένα κρεβάτι.

Στο δικό μου

Η ώρα όταν έρθει

Θα κλείσω ήσυχα το φως

Για να δούνε με το δέρμα

Όσοι κάποτε μπήκαν μέσα

Πώς γρατζουνά η αγάπη

Παρασκευή Παπία

 

Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία της, ο ευρύς θεματικός άξονας, η αμεσότητα, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την ποιητική της ταυτότητα. Το κύριο γνώρισμα όμως του έργου της, είναι η ποικιλομορφία. Κάποια γραπτά ξεχωρίζουν για την ωμότητα και τον αυθορμητισμό τους. Άλλα, φαίνεται να προκύπτουν μετά από προσεκτική μελέτη και μετριασμού της ισχυρής εσωτερικής έντασης στην οποία οφείλουν την γέννησή τους. Έτσι λοιπόν, η αντίθεση και η εναλλαγή συνδυάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε αποδίδουν τελικώς την τέλεια αρμονία.

pp2 (1).png

Πρόκειται για μία πολύ δυνατή, νέα ποιητική φωνή της εποχής μας. Αναμένουμε με ανυπομονησία την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής, και είναι ένα από τα ονόματα που θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πορεία που θα χαράξει στον χώρο της τέχνης.

pp2 (2).png

 

itravelpoetry.com