Ο Monsieur Minimal είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει το όνομά του, ένας κύριος της ελληνικής μουσικής σκηνής, με μίνιμαλ ύφος στις μουσικές του και μια διάχυτη αύρα ερωτισμού και θετικότητας.

Συνέντευξη: Γιαβάσογλου Χριστίνα, Περόγαμβρος Γιώργος

 


Ο Χρήστος Τσιτρούδης από τα Γιαννιτσά, συνάντησε το  αθηναϊκό κοινό το 2007 από τη σκηνή του Coca-Cola Soundwave με τα τραγούδια “Silk” και “Love is a circle”, και αυτή η σχέση κρατάει δυναμικά μέχρι και σήμερα. Πλέον, 12 χρόνια μετά, μετράει 5 άλμπουμ και πλήθος singles και remixes, με την πιο πρόσφατη δουλειά του να είναι η διασκευή του “Σ’ αγαπώ” με τη συμμετοχή του Hiras και της Ανδριάνας Μπάμπαλη, το οποίο αρχικά είχε τραγουδήσει η Τζένη Βάνου σε στίχους του Νίκου Φώσκολου.

Έτσι κι εμείς, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον Monsieur Minimal και να συζητήσουμε μερικά πράγματα σχετικά με την καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και για τον Χρήστο Τσιτρούδη, τον κύριο πίσω από τον Monsieur Minimal.

 

  • Πριν αρχίσεις να μας χαρίζεις μουσικές, είχες αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο. Αν είχες την ευκαιρία να γυρίσεις πίσω το χρόνο και να ασχοληθείς αποκλειστικά με την μουσική από τα 18, θα το έκανες;

Εννοείται κι ακόμα πιο πριν μάλιστα σε κάποιο μουσικό σχολειό.

mon5

Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Πάστα Φλόρα”

  • Ο Χρήστος Τσιτρούδης, πού βρίσκει την “ομορφιά της ζωής”, όταν δεν είναι ερωτευμένος και δε σκαρώνει μουσικές;

Στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, αγάπη, γέλιο, sex, ταξίδια, φαγητό, βόλτες στην εξοχή, μουσική, cinema, φίλοι, κατανόηση, σεβασμός.

  • Θεωρείς ότι ο “ροζ” έρωτας που περιγράφεις στα τραγούδια σου, υπάρχει κατά κόρων το 2018 ;

Ούτε καν, αυτό όμως μου δημιουργεί την ψευδαίσθηση που χρειάζομαι για να συνεχίσω σε αυτή την δύσκολη περίοδο μέσα από έναν κόσμο που πραγματικά θα ήθελα να ζω.

mon7

O Monsieur Minimal και ο Δάκης στην πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση

  • Απ’όσο έχουμε δει σου αρέσει να παίζεις με τον ήχο σου και να δίνεις ένα διαφορετικό στυλ σε κάθε άλμπουμ. Με ποιο άλλο είδος θα ήθελες να ασχοληθείς και ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Αυτή την περίοδο ακούω πολύ Τουρκική και ιρανική ψυχεδελική ροκ δεν ξέρω τι θα πάρω τελικά από αυτό το είδος και αν θα καταφέρω να το παντρέψω με το δικό ύφος άλλα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το γουστάρω πολύ.

  • Έχεις κάνει πολλές και σπουδαίες συνεργασίες στην καλλιτεχνική σου ζωή. Με ποιους άλλους καλλιτέχνες, Έλληνες ή ξένους, θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με το Sebastian Tellier από ξένους και από Έλληνες θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι μαζί με τον Γιάννη Νάστα από τους Xaxakes.

  • Καθώς ITravelPoetry, θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας έναν αγαπημένο προορισμό και ένα αγαπημένο ποίημα ή ποιητή.

Ένας αγαπημένος προορισμός είναι το Βερολίνο και ένα κλασικό κι αγαπημένο ποίημα η Ιθάκη του Καβάφη.

 

Ο Monsieur Minimal λοιπόν, σκαρώνει πανέμορφα τραγούδια, ψάχνοντας τους μαγικούς έρωτες, τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια και γενικώς την ομορφιά της ζωής. Η μουσική του σε βάζει αμέσως σ’ αυτό το χαλαρό, αθώο κλίμα, που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ και τον ευχαριστούμε.

“Ίσως μια μέρα να βρούμε
Την ομορφιά της ζωής
Πάρε με να κοιμηθούμε στην αγκαλιά μιας αυγής”


Μην χάσετε τις live εμφανίσεις:

Erotica Vol. 3 με Monsieur Minimal, Δάκη & Ανδριάνα Μπάμπαλη

ms minimal