Η Μάγδα Βαρούχα γεννήθηκε το 1990 λίγο έξω από την Αθήνα. Φοίτησε στο ΤΕΙ Αθηνών και πήρε πτυχίο marketing.

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο αξιόλογες νέες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.

Συνέντευξη : Κριστιάν Νίρκα


  • Νωρίτερα φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο σου άλμπουμ με τίτλο «28 και κάτι» από το OgdooMusicGroup. Πώς προέκυψαν τα τραγούδια αυτά;

Αβίαστα. Είναι αναπόσπαστα κομμάτια της πορείας μου ως άνθρωπος και ως τραγουδοποιός. Γεννήθηκαν σε τελείως διαφορετικές φάσεις τις ζωής μου, αποτελώντας όμως ιδιαίτερο μέρος αυτής.

Η καθημερινότητα και τα βιώματα φέρνουν σκέψεις. Οι σκέψεις στίχους. Και σιγά σιγά οι στίχοι αυτοί γεμίζουν μελωδίες. Κάπως έτσι, δημιουργείς το soundtrack της ζωής σου.

  • Υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζεις περισσότερο;

Όλα τα ξεχωρίζω. Το καθένα για το δικό του μοναδικό λόγο. Αυτή την περίοδο, επιλέγω τους «Γείτονες».

Μάγδα Βαρούχα – Γείτονες (Official Audio Release HQ)

Έχει αίσθηση εορταστική, Χριστουγεννιατικη και κάπως μελαγχολική. Είναι απλό, αιχμηρό αν το παρατηρήσεις, νοσταλγικό και πάντα μου θυμίζει εκείνες τις νύχτες που ξημερώνουν κάνοντας όνειρα και αυτοκριτική.

Διαβάστε την «ιστορία πίσω από τις νότες» του τραγουδιού Γείτονες, της Μάγδας

  • Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Αυτή η περίοδος είναι αρκετά δημιουργική και ελπιδοφόρα. Δοκιμάζω νέες μουσικές, γράφω στίχους, ονειρεύομαι και σχεδιάζω παραστάσεις.

Κάνουμε αρκετά live στην επαρχία και την Κυριακή 1/12, ξεκινάμε ένα διαφορετικό acoustic project που τρυπώνει σε cocktail bar, παρέα με τον Κώστα Μιχαλό στις κιθάρες και τον Χρήστο Καλκάνη στο κλαρινέτο.

Πρώτος σταθμός είναι το A LIAR MAN, στο Γκάζι. Κυριακή 1/12, για καλό μήνα!