Ο ποιητικός διαγωνισμός U Write ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Καθώς οι συμμετοχές που λάβαμε ήταν εξαιρετικά αξιόλογες, θεωρούμε ως αποστολή μας την ανάδειξη και την προβολή όσο το δυνατόν πιο πολλών έργων και των δημιουργών τους. Έτσι λοιπόν, εκτός από την  ανθολογία με τα πρώτα 100 έργα που θα εκδοθεί, και την δημοσίευση του διαδικτυακού περιοδικού “Magnum Opus”, προβλέπουμε την δημοσίευση μιας σειράς αφιερωμάτων, τόσο των διακρηθέντων, όσο και πολλών άλλων συμμετεχόντων.

Σήμερα, γνωρίζουμε καλύτερα την Διονυσία Σουσάνη η οποία βραβεύθηκε με το B Βραβείο για το ποίημα της “η τελευταία μέρα”


 

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1983, μεγάλωσα στον Υμηττό και τον Βύρωνα. Σπούδασα Γλωσσολογία στο τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είχα καθηγητή τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Αργότερα, έκανα μεταπτυχιακό στις Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΕΚΠΑ.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια διδάσκω σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε χώρους εκπαίδευσης και παρακολουθώ σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία. Το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα αρχαία ελληνικά. Έχω κάνει δυο αποτυχημένες προσπάθειες να μπω στην Καλών Τεχνών, καθώς ζωγραφίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ωστόσο, το όνειρό μου ήταν να γίνω συνθέτης. Διαβάζω λογοτεχνία και ποίηση από μικρή ηλικία, το γράψιμο όμως μπήκε πιο αργά στη ζωή μου.

IMG-5e5a6e6809bd9d0f100a2c63ca1f0173-V

 

Η Τελευταία Μέρα

Η τελευταία μέρα είναι η πιο ωραία μέρα
που έλιωνε το χιόνι μέσα σε μια αυλακωμένη ρυτίδα
και το ξηρό δέρμα άνοιγε τους πόρους του στην αλλαγή του καιρού
έβγαινε ο ήλιος να ξεπαγώσει τον θυμό σου στην απέναντι βουνοπλαγιά
κι άφηνε ενθύμιο ένα σημάδι στο μέτωπο
κι ένα παγωμένο γέλιο ανάμεσα στα δυο χείλη
αντανακλώντας παιδικά πάνω στο πρόσωπό σου την τελευταία μέρα
που κατάλαβες πόσο όμορφη ήταν αυτή η θέα
που τόσα χρόνια στην ίδια καρέκλα έβλεπες
ανασαίνοντας για πρώτη φορά τον καθαρό αέρα
ήταν ένα τοπίο που είχες αιχμαλωτίσει στη συνήθεια
κι ήταν η τελευταία μέρα που το απελευθέρωνε
την μέρα που έπρεπε να φύγεις βιαστικά
έζησες μια ζωή που ήταν η πιο ωραία μέρα
που είχες δει ποτέ
«Ήμουν η πιο όμορφη γυναίκα που είχε υπάρξει ποτέ»
«Ήσουν το πιο αγαπημένο παιδί του κόσμου»

Διονυσία Σουσάνη