Ο  1ος Πανελλήνιος Πεζογραφικός διαγωνισμός του I Travel Poetry, έφτασε στο τέλος του και έχουμε την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα. Να σημειώσουμε πως για ακόμα μία φορά έφτασαν στα χέρια μας πολλά και ξεχωριστά έργα. Έργα με σύγχρονους προβληματισμούς, έργα που έφερναν αλλοτινές εποχές στο σήμερα με αρτιότητα, έργα που αναδείκνυαν από τα πιο χαρούμενα μέχρι τα πιο ζοφερά μας συναισθήματα, έργα που εν τέλει μας κάνουν να πιστεύουμε βαθιά στην λογοτεχνική παραγωγή αυτού του τόπου, και στις επόμενες γενιές Ελλήνων λογοτεχνών.


Πέραν των επάθλων για τους πρώτους διακριθέντες, η σελίδα εξασφαλίζει μία προσφορά για ΌΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες των διαγωνισμών μας, ανατρέξτε στο τέλος του άρθρου για περισσότερες πληροφορίες.


 

Παρακάτω η διακριθείσα δεκάδα του διαγωνισμού: 

  1. Φωτείνη Μυλωνά – Οι αόρατες κλώστες
  2. Αναστασία Σακαράκη- Οδός Δεληγιάννη
  3. Πολυξένη( Τζένη) Κοσμίδου- Ένας αλλιώτικος Ντόριαν Γκρέι
  4. Βασιλική Καγκελάρη- Ο φίλος μου ο παράνομος
  5. Ιεροκλής Σαββίδης- Το μπουρσούκι
  6. Ευτυχία Κωνσταντινίδου- Η εικοσαετής πολιορκία της Κάντια απ’τους Οθωμανούς
  7. Αντώνιος Ευθυμίου- Είκοσι γρόσια αγάπης
  8. Κυριακή Βαγιανου- Ο θεός και οι άνθρωποι
  9. Εμμανουήλ Βαβαδάκης- Νότια του παραδείσου
  10. Θεοχάρης Μποϊντάς- Μελάνθεια

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα σε pdf

 

 

Κριτική επιτροπή: “Οι άνθρωποι πίσω απ΄τις αξιολογήσεις στο μικροσκόπιο”

Τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να κριθεί χωρίς αυτούς τους τέσσερις ανθρώπους που με γνώση, μεράκι και αγάπη για την λογοτεχνία μελέτησαν και αξιολόγησαν όλες τις συμμετοχές. Άνθρωποι που ο καθένας από το δικό του μετερίζι υπηρετούν την Λογοτεχνία και την συγγραφή και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό βαθμολογώντας και στην συνέχεια συνεδριάζοντας ώστε να αποτυπωθεί το αντιπροσωπευτικότερο αποτέλεσμα ανάμεσα στις συμμετοχές.

Πάμε να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

Δέσποινα Παπαδιονυσίου

Η Δέσποινα Παπαδιονυσίου είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής –Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών. Ξέρει γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά και έχει κάνει μουσικές σπουδές πιάνου. Εργάζεται από το 1994 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια φιλόλογος σε Λύκεια και έχει παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφωτικών ημερίδων πάνω σε θέματα Εκπαίδευσης συμμετέχοντας επίσης, και σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Περιβαλλοντικής Αγωγής. .

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών από το 2012 και μέλος της τριμελούς επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για τους πανελλήνιους και παγκύπριους μαθητικούς ποιητικούς διαγωνισμούς Λυκείου από το 2013 μέχρι το 2019.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Περιοδικό «Εκπαιδευτικός Κύκλος» Τόμος 7, Τεύχος 1, καθώς και στο ΕΕΔΕΚ Τεύχος 25. «Οφέλη από τη συμμετοχή γυναικών κρατούμενων σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Μελέτη περίπτωσης στο ΣΔΕ του καταστήματος κράτησης Ελεώνα Θηβών.

Έχει γράψει μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή με τίτλο «Ποιητικοί Ακροβατισμοί» ενώ έχει βραβευτεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης του Δήμου Σκοπέλου το 2014 για το ποίημα της «Σιωπή».

Οι ενασχολήσεις της κινούνται κυρίως στο χώρο των βιβλίων λογοτεχνικού, ψυχολογικού, φιλοσοφικού, επιστημονικού ενδιαφέροντος καθώς και στο χώρο των μουσικών ακουσμάτων.


Γεωργία Λαπατά

Η Γεωργία Λαπατά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ στην Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία, έχει περάσει πολλά χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι πάντα κοντά σε λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Ασχολείται με την απόδοση λογοτεχνικών κειμένων από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντιστρόφως,γιατί οι λέξεις είναι μαγικές.

Ερμοφίλη Τσότσου

 

Η Ερμοφίλη Τσότσου είναι συγγραφέας και έχει εκδώσει τα ακόλουθα βιβλία: Ώρες Ανησυχίας, Σμίλη, 2018·

Ο Διονύσης, η Ξανθίππη και ο Τυφλός Επισκέπτης, Πηγή, 2019 · Ενθύμιον Αυταπάτης, Σμίλη, υπό έκδοση Δεκέμβριος 2020.

Έχει λάβει τα εξής βραβεία: Β΄Βραβείο Ποίησης στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό UNESCO Τεχνών, Λόγων και Επιστημών Ελλάδος, 2018, με τίτλο ποιήματος, «Αιγιάλη»

Βραβείο “ΚΡΑΤΙΝΟΣ”, ΑνθολογίαΖ᾽ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού-2018, Αμφικτυονία Ελληνισμού, με τίτλο ποιήματος, «Ξενιτιά»

Συμμετοχή στη Δίγλωσση Ποιητική Ανθολογία, Ξύπνησα με μια Χώρα, Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, με τίτλο ποιήματος, «2019»

Συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό, Το Περιοδικό Κοράλλι, 150 βραβευμένα ποιήματα, με τίτλο ποιήματος, «Εσκεμμένη»

Χρήστος Νικολακόπουλος 

Ο Χρήστος Νικολακόπουλος  είναι φιλόλογος.  Έχει αποφοιτήσει τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και ειδικότερα το τμήμα κλασικής φιλολογίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου,  και γράφει άρθρα κοινωνικού, πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Έχει αναλάβει την φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου με τίτλου «Η Πολιτική Ιστορία του Νομού Μεσσηνίας 1974 – 2014», το οποίο εκδόθηκε το 2019 και αυτή την περίοδο επιμελείται ενός ακόμη βιβλίου, το οποίο θα εκδοθεί μέσα στο 2021. Τους επόμενους μήνες θα εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δύο παιδικοί μας ήρωες».

UPDATE! 

Το I Travel Poetry σε συνεργασία με τον καταξιωμένο συγγραφέα και ηθοποιό Κώστα Κρομμύδα, διοργάνωσε ένα Masterclass συγγραφής το οποίο θα είναι διαθέσιμο σύντομα!

Όλοι οι συμμετέχοντες των διαγωνισμών μας επωφελούνται με προνομιακή έκπτωση στο πακέτο! 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email:

info.masterclass.itravelpoetry@gmail.com