Πάρε τη σκάλα που έχεις κρυμμένη στην αποθήκη του μυαλού σου κι ανέβα στο πατάρι. Ψάξε μέσα στη σκόνη και ξετρύπωσε τις κούτες με τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις σου. Μετακίνησέ τες με προσοχή, μη σπάσουν. Είναι εύθραυστες. Είναι ανάμεσα σε εκείνες που έχουν συνθέσει αυτό που είσαι σήμερα. Ύστερα άνοιξέ τες και αφέσου σε όσα έχουν να σκαλίσουν μέσα σου. Θα υπάρξουν εκείνες που θα θαμπώσουν με τη λάμψη τους τη μνήμη σου και θα σου φέρουν χαμόγελα ως τα αυτιά κι εκείνες που θα θες να τις στριμώξεις γρήγορα και πάλι μέσα στις κούτες… Και θα ήθελες, πόσο θα ήθελες η φετινή ανάμνηση να μην είναι από ‘κείνες.

Θα ήθελες να ανακατευτείς μέσα σε φωτισμένους δρόμους. Λαμπρούς από χαρά και προσμονή, στολισμένους μόνο με χαμόγελα. Να περπατάς χαζεύοντας τα έλατα που ξεπροβάλλουν περήφανα πίσω  από τα παράθυρα και το καθένα να σου διηγείται μυστικά την ιστορία του. Να μη φοβάσαι μήπως απομακρυνθείς πολύ, πληρώνοντας ακριβά την βόλτα στα όνειρά σου.

Θα ήθελες να στρώσεις τραπέζι γιορτινό με φαγητά που αχνίζουν αγάπη και φροντίδα. Να πιεις στην υγειά των ανθρώπων σου και να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου μαζί τους. Ανάμεσα σε αγκαλιές κι όνειρα για τον καινούριο χρόνο. Θα ήθελες απλά να ακούς τα γέλια τους κι αυτά θα ήταν τα δικά σου κάλαντα.

Φέτος δεν έχεις διάθεση! Αλλάζει σαν τα φανταχτερά λαμπιόνια που αναβοσβήνουν νωχελικά, σκαρφαλωμένα στα κλαδιά του δέντρου. Θες να χαμογελάσεις, να ανάψεις φώτα στο σκοτάδι, να στολίσεις την ψυχή σου με χαρά κι αμέσως μετά σβήνεις το χαμόγελό σου πατώντας τον διακόπτη με το κουμπί που γράφει φόβος.

Φέτος, αν θα ζητούσες ένα δώρο από τον Άη Βασίλη, θα ήταν να περάσει με το μαγικό έλκηθρό του πάνω από κάθε σπίτι και να ρίξει ένα και μοναδικό δέμα. Μέσα του θα ήταν προσεκτικά διπλωμένη η υγεία. Τυλιγμένη με κορδέλα που πλέχτηκε από γέλια. Κι αυτό το δώρο θα λαχταρούσες να το μοιραστείς με κείνους που αγαπάς, μετρώντας παρουσίες κι όχι απουσίες.

Όμως φέτος, μπορείς να κάνεις  εσύ ένα σπουδαίο δώρο. Φτιαγμένο από ελπίδα κι από πράξεις. Μπορείς να βάλεις τα δικά σου θέλω μέσα στις κούτες και να τις στριμώξεις πίσω από τα φανταχτερά στολίδια. Πάρε την ευθύνη και βάλε τη σε ένα κλαδί ψηλά. Λίγο πιο δίπλα κρέμασε την αλληλεγγύη. Άναψε τα φώτα της ελπίδας και δες τα να διαλύουν τις σκοτεινές σου σκέψεις. Φέτος, στόλισε τα Χριστούγεννα μόνο με την αγάπη!

Και του χρόνου αγκαλιασμένοι…

 

ΠΗΓΗ: Info Kids

 

Περισσότερα για τον Κώστα Kρομμύδα στο www.kostaskrommydas.gr 

 

Μείνετε συντονισμένοι με τον  Κώστα Κρομμύδα στα Social Media : 

Instagram (https://www.instagram.com/krommydaskostas/)

Facebook (https://www.facebook.com/KROMMYDASKOSTA)