Κύριε Κώστα Κρομμύδα, είστε ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς των ημερών μας. Τίτλοι που κυκλοφόρησαν όπως η «Εβόρα», «Μια νύχτα ακόμα», «Ουρανόεσσα» αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Που πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία σας;
Όλα αυτά τα χρόνια έχω αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους αναγνώστες μου. Όσο το κοινό μου μεγαλώνει, οι απαιτήσεις από βιβλίο σε βιβλίο είναι πιο υψηλές. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος έτσι ώστε οι φανατικοί μου αναγνώστες, που διαβάζουν όλα μου τα βιβλία, να νιώθουν αυτό το διαφορετικό στον τρόπο γραφής μου αλλά κυρίως στην διαφορετικότητα του θέματος της εκάστοτε ιστορίας.

 

Θεωρείτε ότι η συγγραφή είναι ένα έμφυτο ταλέντο ή μια επίκτητη ικανότητα; 
Θεωρώ ότι η συγγραφή είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων, οι οποίες πρέπει να συνυπάρξουν. Το πιο σημαντικό όμως, νομίζω πως είναι η καλλιέργεια του όποιου ταλέντου έχει κάποιος. Θα έλεγα πως τα μεγαλύτερα αριστουργήματα έχουν γραφτεί από ανθρώπους που είχαν αυτό το ένστικτο της αντίληψης, όπως το ονομάζω εγώ.

 

Προβλέπεται να δούμε κάποιο από τα βιβλία σας στην μικρή οθόνη ως τηλεοπτική σειρά; 
Κατά καιρούς έχω κάνει αρκετές συζητήσεις για τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων μου. Κάτι μου λέει όμως ότι πολύ σύντομα αυτές οι συζητήσεις θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και, δεν αποκλείεται, στο προσεχές διάστημα κάποιο από αυτά να μεταφερθεί είτε στην μικρή είτε στην μεγάλη οθόνη.

 

Τελευταία έχετε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με σκοπό την μετάδοση των γνώσεών σας στον τομέα της συγγραφής, πείτε μας περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος ενδιαφερόμενος;
Είχα την μεγάλη τιμή να συνεργαστώ με την ομάδα της Master ART και μαζί να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα masterclass συγγραφής. Στο εν λόγω σεμινάριο προσπαθώ να μεταδώσω τις γνώσεις από την συγγραφική μου εμπειρία αλλά και να προφυλάξω τους νέους συγγραφείς από λάθη που αναμφίβολα κι εγώ έχω κάνει.

 

Όλες τις πληροφορίες μπορείτε να τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Πότε θα βγει το επόμενο βιβλίο σας;
Το επόμενό μου βιβλίο με τον τίτλο «Ακάκιε» κυκλοφορεί 12 Μαΐου 2021.