Η νέα ποιητική συλλογή της Νάνσυ Γιοβάνογλου αποτελεί αυτό-έκδοση. Το μινιμαλιστικού στυλ εξώφυλλο σε εμπνέει να πιάσεις το βιβλίο στα χέρια σου. Αφότου το κάνεις, δεν θα σε απογοητεύσει στιγμή. Εντός των σελίδων, θα ανακαλύψεις ποιήματα, που άλλοτε τα ντύνει με έρωτα κι άλλοτε με τους δικούς της προβληματισμούς.

Καθώς θα γυρίζεις τις σελίδες, θα παρατηρήσεις ότι το ελεύθερο και ρομαντικό πνεύμα της Νάνσυ, αποτυπώνεται εντός των συλλαβών της. Καμιά φορά, δίνει την εντύπωση ότι μοιάζει να παλεύει με τον εαυτό της, αφού δόσεις αυτό-κριτικής είναι ευδιάκριτες σε κάποια από τα ποιήματα της. Άλλες φορές δείχνει να προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις της σε τάξη κι άλλες σαν να παλεύει να διώξει μακριά κάθε φόβο της. Τα έντονα συναισθήματα της, δύσκολα συνετίζονται. Δεν μοιάζουν αρκετές οι λέξεις να τα χωρέσουν.

Μία, όμως, θεωρώ πως είναι η σημαντικότερη επιρροή που δέχτηκε η Νάνσυ καθώς έγραφε, οι εξελίξεις του τελευταίου χρόνου. Λόγω του ότι είναι δημιούργημα των ημερών της καραντίνας, μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσεις συναισθήματα κοινά σε όλους μας -η αποξένωση, η μοναξιά, η αδράνεια, η ανασφάλεια για το αύριο. Η Νάνσυ, όμως, δεν θα σταματήσει εκεί. Μέσω της πένα της, θα σε προσκαλέσει εντός του δικού της κόσμου. Ενός κόσμου, ο οποίος κλείνοντας αυτό το βιβλίο, συνειδητοποιείς ότι είναι κοινός για όλους.

Μία ποιητική συλλογή για όλους εκείνους που βρίσκουν την ομορφιά στον ήχο που κάνει το κουτάκι της μπύρας όταν ανοίγει, στον έρωτα που σβήνει πριν προλάβει να γεννηθεί και δεν παύουν να ελπίζουν πως όλα αύριο θα είναι καλύτερα παρά των νέων συνθηκών που επιβάλλει η εποχή μας.

Τη νέα ποιητική συλλογή της Νάνσυ θα τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.instagram.com/atrofikes_sineidiseis/?hl=en

Διαβάστε την συνέντευξη της ποιήτριας για το I Travel Poetry και την Κωνσταντίνα Χνάρη εδώ

Featured image: Constantina Chnari

Συντάκτρια: Κωνσταντίνα Χνάρη