Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να σας παρουσιάζουμε τους καρπούς του Master class συγγραφής με τον Κώστα Κρομμύδα, που δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από όμορφες ιστορίες!

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μαθήματος οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναπτύξουν ελεύθερα μία μικρή ιστορία που να τελειώνει με την αινιγματική φράση: “Κοιτάχτηκαν στα μάτια και εκείνος ακούμπησε το ματωμένο μαχαίρι πάνω στην άμμο”. Στην πορεία, μετά τις συνεδρίες με τον συγγραφέα, οι ιστορίες αυτές εμπλουτίστηκαν και θα μπορείτε να τις βρείτε στην κατηγορία “Λογοτεχνία” του itravelpoetry.com.

Οι εγγραφές στο Master Class συνεχίζονται!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Παρακάτω η ιστορία της Έλενας Καλογεροπούλου

Ένιωθαν μόνο την ασφυκτική λαβή των χεριών που τους έσερναν. Τα στόματα τους φιμωμένα, δεν μπορούσαν να καλέσουν σε βοήθεια. Τα μάτια τους δεμένα. Η άμμος, που τρύπωνε σε κάθε σημείο του κορμιού τους κι η μυρωδιά της αλμύρας τους έδιναν την αίσθηση της τοποθεσίας, όταν απότομα σταμάτησαν να κινούνται.
Μόλις τους αφαίρεσαν τα μαντήλια από τα μάτια κοιτάχτηκαν με τρόμο. Ο πατέρας αντίκρισε τα δύο του παιδιά και την γυναίκα του ριγμένους στα γόνατα απέναντι του, πλάι στο μεγάλο βράχο που έλουζε απαλά η θάλασσα. Οι όψεις τους ήταν κέρινες. Τον κοιτούσαν με απόγνωση, με μάτια έτοιμα να πεταχτούν έξω από τις κόγχες τους αφού οι μαύρες ταινίες τους έφραζαν τα χείλη, τον μόνο τρόπο να επικοινωνήσουν. Ένα θολό φεγγάρι κρυβόταν ανάμεσα απ ́τα σύννεφα θέλοντας να αποφύγει να γίνει μάρτυρας στο αναπάντεχο κι εκείνος προσευχόταν να ξυπνήσει από τον εφιάλτη.
Γονατισμένος κι ο ίδιος μέτρησε με μια γρήγορη ματιά δέκα γεροδεμένους άντρες να στέκονται γύρω τους όταν ανάμεσα τους εμφανίστηκε εκείνος που ήταν σίγουρος πως κρύβεται πίσω από αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Με λίγα βήματα ο βλοσυρός άντρας βρέθηκε μπροστά του αρχίζοντας να γελά υστερικά κι ο ήχος του γέλιου του τρύπησε τα αυτιά τους. Ύστερα τον κλώτσησε με δύναμη και διέταξε να τον κρατήσουν όρθιο, ενώ σκύβοντας στο αυτί του με πρόσωπο παραμορφωμένο από το μίσος, ψιθύρισε.
– Θα το μετανιώσεις πολύ πικρά. Ήρθε η ώρα για την τελευταία πράξη…
Γύρισε από την άλλη πλευρά και σημάδεψε. Ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. Το αγόρι και η γυναίκα έπεσαν νεκροί, ο ένας πάνω στον άλλον σε μια αδέξια, δίχως χέρια αγκαλιά. Έπειτα ο άντρας κινήθηκε γρήγορα βγάζοντας παράλληλα ένα κοφτερό μαχαίρι από την τσέπη του, στάθηκε πίσω απ ́το κοριτσάκι που κρατούσαν ακινητοποιημένο κι ακούμπησε με την λεπίδα του τον τρυφερό λαιμό της. Με μια κίνηση τον έσχισε στα δύο σαν τρυφερό μίσχο κι έπειτα εκστασιασμένος ήρθε και στάθηκε σε απόσταση αναπνοής απέναντι απ’ τον πατέρα που τόση ώρα πάλευε να ξεφύγει από την μοίρα . Κοιτάχτηκαν στα μάτια κι εκείνος ακούμπησε το ματωμένο μαχαίρι πάνω στην άμμο…

Συντονιστείτε με την Έλενα Καλογεροπούλου στο Facebook