Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να σας παρουσιάζουμε τους καρπούς του Master class συγγραφής με τον Κώστα Κρομμύδα, που δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από όμορφες ιστορίες!

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μαθήματος οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναπτύξουν ελεύθερα μία μικρή ιστορία που να τελειώνει με την αινιγματική φράση: “Κοιτάχτηκαν στα μάτια και εκείνος ακούμπησε το ματωμένο μαχαίρι πάνω στην άμμο”. Στην πορεία, μετά τις συνεδρίες με τον συγγραφέα, οι ιστορίες αυτές εμπλουτίστηκαν και θα μπορείτε να τις βρείτε στην κατηγορία “Λογοτεχνία” του itravelpoetry.com.

Οι εγγραφές στο Master Class συνεχίζονται!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Παρακάτω η ιστορία της Ισμήνης Μπαλτά

Αν και λαχανιασμένοι από το κυνηγητό της Αστυνομίας φτάσανε στην ώρα τους στο σημείο που θα τους παραλάμβανε ο Πέτρος με το φουσκωτό του. Ο Μιχάλης κράταγε γερά στα χέρια του την εικόνα και ευχόταν από μέσα του να φανεί γρήγορα ο συνεργάτης τους. Η Άννα από την άλλη διατηρούσε την ψυχραιμία της, όπως και σε όλη την διάρκεια της ληστείας. Ίσως έφταιγε το γεγονός πως δεν πίστεψε ποτέ στο Θεό και δεν θεωρούσε τόσο μεγάλο έγκλημα να κλέψει, μία εικόνα χιλιάδων ετών, από το μοναστήρι του νησιού, σε αντίθεση με τον Μιχάλη, που αν δεν είχε τόσο μεγάλη ανάγκη τα χρήματα, που πρόκειται να βγάλουν από την πώλησή της, δεν θα πέρναγε καν από το μυαλό του, πως θα λήστευε το μοναστήρι μέσα στο οποίο μεγάλωσε. Στεκόταν και οι δύο όρθιοι κοιτάζοντας την θάλασσα, η οποία είχε ανοίξει την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τον ήλιο. Το όμορφο τοπίο που δημιουργούσε το ηλιοβασίλεμα στην επιφάνειά της, έφερνε την απόλυτη αντίθεση σε αυτό τον τόπο, με την φρίκη που είχε διαδραματιστεί πριν λίγο στο μοναστήρι. Ένα αεράκι φύσηξε φέρνοντας στα ρουθούνια τους πιο έντονα την μυρωδιά της αλμύρας. Ο Μιχάλης σκεφτόταν πως αυτή είναι η τελευταία φορά που βλέπει το ηλιοβασίλεμα στο νησί και τον διαπέρασε ένα ρίγος. Η Άννα από την άλλη φαινόταν πως δεν νοιαζόταν καθόλου που εγκαταλείπει τον τόπο που μεγάλωσε. Η σιωπή αναμεσά τους έσπασε με τον ήχο του φουσκωτού που πλησίαζε. Ο Πέτρος, ο συνεργάτης τους προσεγγίζοντας την ακτή ζήτησε να δει την εικόνα, για να βεβαιωθεί πως είχαν κλέψει την σωστή. Μόλις βεβαιώθηκε την κράτησε σφιχτά στα χέρια και έκανε νόημα στην Άννα. Εκείνη ψύχραιμη πλησίασε τον Μιχάλη, ο οποίος σαστισμένος προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει και γιατί τον κοιτάζει με τόσο άψυχο τρόπο η γυναίκα που αγαπάει, η γυναίκα που για χάρη της χτύπησε την Ηγουμένη, που τον μεγάλωσε σα γιό του
και έκλεψε χωρίς δισταγμό την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Μία εικόνα που εκείνη επέμενε πως αν την πουλήσουν θα έχουν αρκετά χρήματα για να φτιάξουν την ζωή τους μακριά από αυτό τον τόπο αλλά μαζί. Έτσι εκείνη με άψυχο βλέμμα και γρήγορες κινήσεις έβγαλε ένα μαχαίρι από το σακίδιό της και κάρφωσε τον Μιχάλη στην κοιλιά. Ο Μιχάλης μη μπορώντας να αντιδράσει έβγαλε το μαχαίρι από τα σωθικά του και τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και εκείνος ακούμπησε το ματωμένο μαχαίρι πάνω στην άμμο.

Συντονιστείτε με την Ισμήνη Μπαλτά σε Facebook και Instagram