Όλες μου οι παιδικές αναμνήσεις από οικογενειακά roadtrips έχουν ένα κοινό μουσικό μοτίβο: το «πήγαινε» χαρακτηριζόταν από μια κάποια ποικιλία θα έλεγε κανείς, καθώς ακούγαμε από Queen μέχρι Michael Jackson και από Χαρούλα μέχρι Αννούλα (ναι, Βίσση, είπαμε ποικιλία και roadtrip!). Το «έλα» όμως, δεν είχε καμία ποικιλία. Είχε Βασίλη, γιατί ο μπαμπάς μου είναι από αυτούς τους «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε».

Θυμάμαι πολύ έντονα -και απ’ έξω!- τη ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο του 2005. Το τρίτο τραγούδι στη λίστα της συναυλίας ήταν αυτό που, χωρίς να καταλαβαίνω ιδιαίτερα το νόημα των στίχων του, κάπως ξεχώριζα και με έκανε να γκρινιάζω λιγότερο που “πάλι ακούμε μόνο Βασίλη στην επιστροφή”.

Πρόκειται για το «Σ’ αγαπάω ακόμα» σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική του Bruno Lauzi. Το «Σ’ αγαπάω ακόμα» είναι διασκευή του «Certe cose si fanno» της Ιταλίδας ερμηνεύτριας Mina, που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Φρέσκο Χιόνι» που κυκλοφόρησε το 2004.

Την ιστορία της διασκευής γράφει ο ίδιος ο Οδυσσέας Ιωάννου στην Εφημερίδα το Βήμα: «Κάποιο βράδυ του χειμώνα του 2003, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου άκουσε στην εκπομπή του Χρήστου Κορτσέλη στον ΜΕΛΩΔΙΑ ένα ιταλικό τραγούδι και ενθουσιάστηκε. Ήταν το «Certe cose si fanno», των Bruno Lauzi και Gianfranco Fasano, που ερμήνευσε η σπουδαία τραγουδίστρια Mina. Την ίδια ώρα µου τηλεφώνησε και ζήτησε να μάθω από τον Χρήστο ποιο τραγούδι είναι και µε ρώτησε αν μπορώ να γράψω ελληνικούς στίχους για να µπει στον επόμενο δίσκο του. Το έγραψα, το τραγούδησε µε ελληνικό τίτλο «Σ’ αγαπάω ακόμα» και οι στίχοι δεν έχουν σχέση µε τους πρωτότυπους ιταλικούς.»

Την ευφυΐα της ιδέας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, πέρα από το χειροκρότημα και την αγάπη του κοινού για το τραγούδι μαρτυρά και η σύνδεσή του με το επίσης αγαπημένο τραγούδι της Νατάσσας Μποφίλιου «Σ’ έχω βρει και σε χάνω».

Ο Οδυσσέας Ιωάννου χαρακτηρίζει τη σύνδεση των δύο τραγουδιών σαν «καραµπόλα» και συνεχίζει στο άρθρο του: «Έμαθα από τη Νατάσσα Μποφίλιου μερικά χρόνια αργότερα, πως την ίδια περίοδο που ηχογραφούσαμε εμείς το τραγούδι, είχε γράψει ελληνικούς στίχους για το ίδιο τραγούδι και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος µε σκοπό να το τραγουδήσει η Νατάσσα. Βέβαια μόλις κυκλοφόρησε ο δίσκος του Βασίλη το σχέδιο ναυάγησε. Ο Γεράσιμος κράτησε τους στίχους του και λίγα χρόνια μετά τους έδωσε στον Θέμη Καραµουρατίδη να τους μελοποιήσει. Έτσι προέκυψε το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω», όπου οι στίχοι του ταιριάζουν απόλυτα – μετρικά – στο «Σ’ αγαπάω ακόμα».

Το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω» κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2008, στον δίσκο «Μέχρι το τέλος». Είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αγίας Τριάδας Νατάσσα – Γεράσιμος – Θέμης, γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά, το πρώτο ναυάγιο ήταν «σωτήριο»!

Σ’ αγαπάω ακόμα

Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

Πάλι γύρισα πίσω

για ένα ακόμα τσιγάρο

Δε θα σου εξηγήσω

Αγκαλιά θα σε πάρω

Ό,τι λένε οι λέξεις

Τη ζωή δεν την πιάνουν

Κι όσα λόγια αν ξοδέψεις

για να ζήσεις δε φτάνουν

Από που θες να ζήσεις

Από ποια κερδισμένα

Και σε ποιόν να γυρίσεις

όταν χάσεις κι εσένα

Η αγάπη δεν είναι

μοναχά ένα βλέμμα

Ούτε μόνο ένα μείνε

Θέλει όλο το αίμα

Η αγάπη μου είναι

το πιο κόκκινο χρώμα

Κατακόκκινη γίνε

σ’ αγαπάω ακόμα

Να κοιτάς και να θέλεις

Μη φοβάσαι να χάνεις

Στη χαρά ν’ ανατέλλεις

Ζωντανή μην πεθάνεις

Κι αν ο φόβος μας δένει

Να μη μείνουμε μόνοι

Πάλι ο φόβος μας στέλνει

Μακριά απ’ ό,τι ενώνει

Σ’ έχω βρει και σε χάνω

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Σ’ έχω βρει και σε χάνω
δανεική παρουσία
έχω τόσα να κάνω
και δεν έχουν ουσία

όπου είσαι πηγαίνω
δίχως λόγο να πάω
με τους φίλους σου βγαίνω
επαφή να κρατάω

Κάποιες μέρες ακούω
στη σιωπή τη φωνή σου
πάνε μέρες που λείπεις
κι είμαι ακόμα μαζί σου

σε ρωτάω τι έχεις
και σου λέω καλημέρα
σ’αγαπάω μην τρέχεις
είσ’ακόμα εδώ πέρα

Προσπαθώ να ξεχάσω
όμως κάτι συμβαίνει
ό, τι όμορφο πιάσω
να το δεις περιμένει

Σ’ έχω βρει και σε χάνω
Σ’έχω βρει…
Και σε χάνω…

Σ’έχω βρει και σε χάνω
σταθερή μου αξία
η ζωή μου σε τάξη
κι η καρδιά σ’αταξία

Έχεις γίνει συνήθεια
και το μόνιμο θέμα
σου δανείζω αλήθεια
να πληρώνεις το ψέμα

Κάποιες νύχτες στους δρόμους
σε τρακάρω τυχαία
είν’ αμάξια οι μόνοι
και οι σχέσεις τροχαία

στα παλιά μας τα στέκια
όπως πάντα συχνάζω
είχα πει πως θ’ αλλάξω
κι όσο αλλάζω σου μοιάζω

Σ’ έχω βρει και σε χάνω
Σ’ έχω βρει…
Και σε χάνω…
Σ’ έχω βρει και σε χάνω

Πανούτσου Ιωάννα