“Προσωπικά πιστεύω πως η ζωή είναι πολύτιμη διότι δεν μπορείς να την δεις ξανά” λέει ο Tony Johnson σε ένα επεισόδιο της σειράς After Life. Τι και αν είχες όμως μια συσκευή που θα σου επέτρεπε να ξαναδείς μερικά πλάνα από αυτή τυπωμένα πάνω σε κάποιου είδους φιλμ; Αν με ρωτάς, το πιο μεγάλο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον εαυτό του είναι μια φωτογραφική μηχανή. Η ζωή βλέπεις δεν είναι τίποτα άλλο από εκατομμύρια μικρά κάδρα τα οποία αποκαλούμε αναμνήσεις. Ο άνθρωπος όμως έχει την τάση να ξέχνα, να σβήνει πολύτιμες στιγμές από το μυαλό του προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για νέες αναζητώντας την πραγματική ευτυχία. Γι αυτό, ίσως χρειάζεται η βοήθεια αυτής της μηχανής. Της μηχανής που κατά κάποιο τρόπο θα συντροφεύσει τον άνθρωπο στο δικό του ταξίδι απαθανατίζοντας χιλιάδες στιγμές, κρατώντας τες καλά σφραγισμένες μέχρι να γίνουν θολές αναμνήσεις για τον ανθρώπινο νου. Γι αυτό σου λέω, βγες έξω, αγόρασε μια φωτογραφική μηχανή και ζήσε. Άσε τον χρόνο να σου φέρει στιγμές ευτυχίας, περηφάνιας, πόνου, θυμού, θλίψης. Αλλά μην ξεχνάς που και που να κλειδώνεις αυτές τις στιγμές μέσα στην δική σου φωτογραφική.
Λένε πως αν θέλεις πραγματικά να μάθεις τι λατρεύει ένα πλάσμα πρέπει να δεις τι φωτογραφίζει. Σου εύχομαι λοιπόν κάποια μέρα να είσαι μέσα σε μια φωτογραφία που κάποιος θα έχει τραβήξει, και ας είναι θολή και ας φαίνεται μόνο η πισινή σου όψη και ας έχεις και τα μάτια κλειστά. Στα μάτια όμως του ανθρώπου που θα πέσει πάνω στην φωτογραφία σου μετά από χρόνια θα είσαι μια ζωντανή ανάμνηση η οποία θα έχει την δική της ιστορία, την δική της ημερομηνία, την δική της σελίδα στο ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας του φωτογράφου.
Και όταν αργότερα αποκτήσεις πολλές φωτογραφίες τύπωσε τες, πάρε ένα άλμπουμ και φύλαξε τες προσεχτικά. Διότι στο τέλος της ημέρας αν δεν είχαμε κάποιο τυπωμένο πλάνο της ιστορίας μας θα χρειαζόμασταν μια ολόκληρη ζωή για να καταλάβουμε την ανθρώπινη καρδιά.