Ο ιστότοπος iTravelPoetry.com προκηρύσσει 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πεζογραφίας με ελεύθερο θέμα.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα, τους συγγραφείς, αλλά και την κριτική επιτροπή του 1ου Διαγωνισμού Πεζογραφίας!

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, αρκεί τα έργα τους να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

2.  Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει ένα (1) έργο.

3.  Το έργο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 λέξεις. 

4.  Το θέμα είναι ελεύθερο.

5. Γίνονται δεκτά διηγήματα, ημερολόγια, χρονικά, κείμενα περιπλάνησης, αφηγήματα με δοκιμιακές, στοχαστικές αξιώσεις, παραμύθια.  

6.  Κανένα κείμενο δεν απορρίπτεται εφόσον δεν ξεπερνάει το όριο των λέξεων.

7.  Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία( 1ος-2ος-3ος) και τρεις (3) έπαινοι (4ος-5ος-6ος). Τα βραβεία συνοδεύονται από τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα:

  • 1ο Βραβείο : 700 ευρώ  και συμβόλαιο έκδοσης με τον εκδοτικό οίκο Διάνοια * [οι λεπτομέρειες έκδοσης (αριθμός αντιτύπων, προωθητικές κινήσεις κ.τ.λ) θα καθοριστούν κατόπιν επικοινωνίας του νικητή με τον εκδότη]
  • 2ο Βραβείο : 500 ευρώ
  • 3ο Βραβείο : 300 ευρώ

Οι τρεις έπαινοι συνοδεύονται από το χρηματικό βραβείο των 50 ευρώ.

-Οι έξι (6) πρώτοι διακριθέντες, εκτός των χρηματικών επάθλων, θα λάβουν δωρεάν τα συγγραφικά σεμινάρια των:

Αλκυόνης Παπαδάκη, Στέφανου Δάνδολου, Στέφανου Ξενάκη , από την MasterART

8.  Οι δέκα (10) καλύτερες συμμετοχές θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση ανθολογίου.

9.  Σε περιπτώσεις ισοψηφίας, μοιράζονται ισομερώς τα βραβεία, τα χρηματικά έπαθλα καθώς και οι έπαινοι.

10.  Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, και η απονομή των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής.

11. ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες επωφελούνται με έκπτωση 50% σε όλα τα υπάρχοντα, αλλά και μελλοντικά σεμινάρια της MasterART, την οποία μπορούν να λάβουν από την στιγμή της αποστολής του έργου τους! Δείτε τα σεμινάρια εδώ

12. Κάθε συμμετέχων καλείται να πληρώσει το ποσό των δέκα (10) ευρώ για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό. Το ποσό αυτό είναι μη επιστρέψιμο και χρησιμοποιείται για την κάλυψη των εξόδων του διαγωνισμού (χρηματικά βραβεία, έκδοση ανθολογίου).

13.  Η υποβολή συμμετοχών λήγει στις 15 Iουνίου  2021.

14.  Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο. Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κειμένων που θα υποβληθούν.


ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Στείλτε μας με ένα e-mail με θέμα «Για τον διαγωνισμό πεζογραφίας», στη διεύθυνση itravelpoetry2017@gmail.com δυο διαφορετικά αρχεία κειμένου.

– Στο πρώτο αρχείο θα είναι  τα έργα σας, χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία. (Μορφή αρχείου: Word ή Pdf, προτείνεται Word)

– Στο δεύτερο αρχείο, τις προσωπικές σας πληροφορίες: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail.

  1. Καταθέστε το ποσό των 10 ευρώ με την σημείωση «πεζογραφία (και το ονοματεπώνυμό σας)» (στην τράπεζα, ή από ΑΤΜ, ή μέσω e-Banking).

Στοιχεία λογαριασμού:

IBAN : GR0902600950000580201395394

Δικαιούχος : I TRAVEL POETRY Ε.Ε.

Τράπεζα EUROBANK


ΣΗΜΕΙΩΣΗ! 

Σε περίπτωση που εντός του ενός μηνός των δηλώσεων συμμετοχής δεν έχει καλυφθεί ο αριθμός των εκατόν πενήντα (150) συμμετεχόντων, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα των επάθλων, ο διαγωνισμός θα παραταθεί κατά δεκαπέντε (15) μέρες.

Εάν και μετά την παράταση των δεκαπέντε ημερών, ο αριθμός των εκατόν πενήντα συμμετεχόντων δεν συμπληρωθεί, ο διαγωνισμός δεν ακυρώνεται και όλα τα έπαθλα θα καλυφθούν κανονικά με χρηματική συνεισφορά των διοργανωτών!

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook, (και όχι e-mail) όπου ένας από τους συντάκτες μας θα σας απαντήσει το συντομότερο.

Οι συμμετέχοντες των διαγωνισμών Πεζογραφίας, έχουν πρόσβαση σε μια κλειστή ομάδα στο Facebook, στην οποία γνωριζόμαστε, ανταλλάσσουμε κείμενα και ιδέες, ενώ οργανώνονται και διάφορες δράσεις!

*Βρείτε τις εκδόσεις Διάνοια στο Facebook