Μαμά μπαμπά είμαι ομοφυλόφιλος. Μαμά, μπαμπά δεν είμαι αυτή που δείχνει το σώμα μου. Οι σκέψεις έγιναν λόγια, και τα λόγια σκέψεις. Μα γιατί να φοβάμαι να δείξω την ταυτότητα μου; Γιατί να δεχτώ εκφοβισμό; Δεν πληγώνω κάποιον. Είμαι απλά ο εαυτός μου. Μήπως έχω εγώ το πρόβλημα; Σκέψεις που περνάνε από το μυαλό ενός παιδιού, εφήβου, ενήλικα. Σκέψεις που μας κρατάνε παγιδευμένους σε μία κατάσταση που δεν μας κάνει ευτυχισμένους.

Όταν ένα άτομο ανακαλύπτει μία νέα πτυχή του εαυτού του, θέλει να το μοιραστεί με φίλους και οικογένεια. Τι μας κρατάει πίσω από το να μοιραστούμε την σεξουαλική μας κατεύθυνση, ή την ταυτότητα του φύλου μας; Ο φόβος της μη αποδοχής από τα αγαπημένα μας άτομα είναι τρομακτική. Και αυτός ο φόβος δεν είναι παρά οι ομοφοβικές αντιδράσεις.

Η ομοφοβία, είναι υπαρκτή. Η ομοφοβία είναι μίσος. Είναι ανάμεσα μας και μας πληγώνει όλους. Ακόμη και σε μία πιο σύγχρονη κονωνικά δομημένη κοινωνία, ύπαρχουν ακόμα ρατσιστικές αντιλήψεις για την σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου. Η αποδοκιμασία της ομοφυλοφιλίας συνδέεται με την ηλικία, το φύλο, την κοινωνική τάξη, το μορφωτικό επίπεδο, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Κάποιοι από τους παράγοντες που επιτείνουν και τροφοδοτούν την ομοφοβία είναι το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο το κοινωνικό στάτους, η έλλειψη επαφής με ομοφυλόφιλους και η έλλειψη παιδείας. Η ομοφοβία δεν είναι άποψη. Είναι μία στάση αρνητικής και στερεοτυπικής “ζώης”. Τα κοινωνικά σφάλματα του παρελθόντος, ανήκουν στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν θέσεις για αυτά στη σημερίνη κοινωνία. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα για να μην είναι τα ομοφυλικά ζευγάρια ή τα τρανς άτομα και οποιοδήποτε άτομο της ΛΟΑΤΚΙ κοινώτητας στοχοποιημένα και να έχουν τα ίδια κοινωνικά αξιώματα. Ίσοι θα είμαστε όταν κανένας από εμάς δεν θα δέχεται διακρίσεις.

two men about to kiss
Προκλητική είναι η ομοφοβία, ΟΧΙ τα φιλία

Οι σοφοί ανθρωποι, που κατανόησαν ότι κάτω από την αιγίδα της αγάπης, ζούμε πιο ευχάριστα είναι νικητές. Με πυξίδα την αγάπη ο κόσμος είναι επίγειος παράδεισος. Οι ανθρωποί έχουν την συναισθηματική ανάκγη για στοργή και θαλπορή. Κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να το στερήσει από κάποιον. Η σεξουαλικότητα είναι ανάγκη. Ανάγκη για έρωτα, συντροφικότητα. Μία αγκαλιά να κρυφτεί κανείς, ένα χάδι. Όπως ανάγκη μας είναι η τροφή, το οξυγόνο έτσι είναι και αυτή. Απαραίτητη.

Η αγάπη και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου δεν είναι σε κουτάκια. ΔΕΝ είναι άσπρο και μαύρο. Η αγάπη είναι πολύχρωμη. Η αγάπη γιορτάζεται. Αυτή η μέρα είναι ξεχωριστή. Αυτή την μέρα γιορτάζουμε την αγάπη. Υπενθυμίζουμε την σημασία της αγάπης και λέμε όχι στην ομοφοβία. Λέμε όχι στα κοινωνικά στερεότυπα. Όχι στην καταπίεση. Όχι στις διακρίσεις.