Πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς για την Αλκυόνη Παπαδάκη, για την συγγραφέα που με τον λυρικό της λόγο κατάφερνε και καταφέρνει να μιλάει απευθείας στην ψυχή των αναγνωστών, καθώς όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί η αγαπημένη της διαδρομή είναι εκείνη που περνάει από τα στενά σοκάκια της ψυχής των ανθρώπων!

Σήμερα, η Αλκυόνη Παπαδάκη και οι Εκδόσεις Διόπτρα μας παρουσιάζουν το νέο της δημιούργημα, “Τα όμορφα τοπία της κόλασης”, που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Και το φαινομενικά “παράδοξο” του τίτλου, κρύβει όλο το νόημα της πένας και της ύπαρξης της δημιουργού. Η Αλκυόνη Παπαδάκη με τον δικό της μοναδικό τρόπο βρίσκει την χαρά, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη, οπουδήποτε, ακόμα και όταν οι καιροί και οι συνθήκες είναι ερεβώδης, ενώ απλώνει το χέρι στους αναγνώστες για να την ακολουθήσουν!

Παρακάτω θα βρείτε ένα απόσπασμα από το βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από καμία βιβλιοθήκη!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

“Στο δρόμο της ζωής μου – που δεν ήταν ποτέ στρωμένος με άσφαλτο – συνέχισα και έκανα παρέα με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Κάποιοι με πλήγωσαν, κάποιοι μου’δώσαν το χέρι τους την ώρα που η βροχή είχε δυναμώσει και ο δρόμος γέμιζε λασπόνερα.

Συνάντησα ανθρώπους που τους θαύμασα, που τους ξεχώρισα, που τους αγάπησα και κάναμε μαζί ένα ταξίδι στο ίδιο όνειρο.

Είδα, άκουσα, έμαθα, μοιράστηκα μαζί τους χαρές, πόνους και χίμαιρες.

Όμως… Υπήρχαν και κάτι άλλοι που τους αντάμωσα σε μονοπάτια γλιστερά, να κάθονται κάτω από μία ανθισμένη αμυγδαλιά χαμογελαστοί και να λιάζουν τις πληγές τους.

Απ’ αυτούς πήρα τα πιο σπουδαία μαθήματα ζωής.

Έμαθα πως και στα βαθιά της κόλασης υπάρχουν πάντα όμορφα τοπία, που μπορείς, αν θέλεις, να ανακαλύψεις και να αφήσεις την ψυχή σου ελεύθερη να ξαποστάσει.

Έμαθα πως και στην άκρη του γκρεμού όταν βρεθείς, μπορείς να πιαστείς από ανθισμένο κυκλάμινο και να σωθείς. Φτάνει να στρέψεις το βλέμμα σου και να το δεις.

Έμαθα πως η ψυχή είναι μία πολύχρωμη πεταλούδα. Ακόμα και στους πιο βαριούς ψάχνει το άρωμα των λουλουδιών για να λυτρωθεί.

Έμαθα πως όταν σε χτυπούν τα άγρια κύματα, στα βαθιά της θάλασσας, και γύρω σου είναι τα σκυλόψαρα έτοιμα να σε καταπιούν, πάντα υπάρχει δίπλα σου ένα κοχύλι, που μέσα του κρύβεται ο θεός. Σφίξετε στην χούφτα σου και θα σε οδηγήσει στην ακτή που ονειρεύτηκες.

Ακόμα κι όταν το δέντρο της ζωής σου το ‘χει ρημάξει ο βοριάς, κοίτα γύρω σου τα πουλιά που τραγουδούν πάνω στα στα ξεραμένα δέντρα.

Είναι η ζωή που προσπαθεί να σε μαγέψει με το τραγούδι της. Μη στρέψεις αλλού το πρόσωπό σου. Σ’εσένα είναι αφιερωμένο τραγούδι της.

Άκουσε το!”

INFO!

Η Αλκυόνη Παπαδάκη μετά από τα χρόνια εμπειρίας της στον χώρο της λογοτεχνίας έρχεται πλέον να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στις νεότερες γενιές συγγραφέων σε ένα ηλεκτρονικό σεμινάριο από την MasterART, το οποίο για μερικές ακόμα ημέρες βρίσκεται σε προσφορά! Περισσότερες πληροφορίες για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα βρείτε εδώ !

Δείτε εδώ το trailer:

Επιμέλεια: Χριστίνα Γιαβάσογλου