Ο Simon Porte Jacquemus είναι ένας από τους σχεδιαστές μόδας της γενιάς μας που όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε. Γεννήθηκε στο Salon-de-Provence , δηλάδη κάπου στα νότια της Γαλλίας, το 1990. Ο Νότος εξάλλου αποτελεί ,όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, βασική πηγή έμπνευσης γιαυτόν, σε συνδυασμό με τη μητέρα του και το σινεμά. Το στυλ του θα το περιέγραφε κανείς κάπως ποιητικό και ταυτοχρόνως αισθησιακό. Περιπλέκει την έννοια της απλότητας μέσω περίεργων κοπών, σχημάτων και εκκεντρικών αξεσουάρ που επιλέγει διατηρώντας πάντα τον ίδιο κομψό, μίνιμαλ άλλα και σέξυ χαρακτήρα. Τα ρούχα του και η αισθητική του γενικότερα παραπέμπουν σε καρτ-ποστάλ της γαλλικής επαρχίας ενώ θα μπορούσαν άνετα να φορεθούν για πικ-νίκ στην εξοχή καθώς εκπνέουν μία χαλαρότητα και ηλιόλουστη φρεσκάδα.

Η κολλεξιόν του για την άνοιξη-καλοκαίρι 2021 με όνομα “L’AMOUR” είναι βαθύτατα εμπνευσμένη από τον ρομαντισμό και την απλότητα. Η ρετρό της διάθεση, οι φωτεινές αποχρώσεις, οι αστραφτερές λεπτομέρειες την καθιστούν ένα μικρό έργο τέχνης για τους λάτρεις της μόδας. Στόχος του Jacquemus αυτήν τη φορά αποτέλεσε η εξύμνηση της αγάπης και του εορτασμού τόσο για τα νεανικά χρόνια όσο και για την ίδια τη ζωή.

Η περίοδος που διανύουμε μας έχει άφησει ψυχικά εξουθενωμένους. Μέσω της προσωπικής έκφρασης, ο Jacquemus μας παροτρύνει να θυμηθούμε το κέντρο μας, να παρατηρήσουμε τις μικρές λεπτομέρειες, να νιώσουμε ότι η φύση μας ενώνει, να ερωτευτούμε, να συνδεθούμε, να γιορτάσουμε.

Μερικά στιγμιότυπα από την παρουσίαση της συλλογής στο Παρίσι:

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη :