Τι φορούσε η Κάλλας, η Hebpurn και η Jackie στην παραλία; 

Γαλλική ριβιέρα, Hamptons, ακτή Αμάλφι και ελληνικά νησιά, εκεί μας ταξιδεύουν οι φωτογραφίες των stars μιας αλλής εποχής από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ο φακός τους αποθανατίζει ανέμελους, όπως δεν τους έχουμε συνηθίσει, αλλά ποτέ ατημέλητους! Το διαχρονικό vintage στυλ τους μας μαγεύει ακόμα και σήμερα και αποτελεί πηγή εμπνευσής για το προσωπικό μας στυλ στις διακοπές.

Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν ήταν μαζικά διαδεδομένες μέχρι και την μεταπολεμική εποχή. Η καλοκαιρινή ανάπαυλα και ο τουρισμός ήταν προνόμιο των λίγων που είχαν την αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν. Έτσι το καλοκαιρινό στυλ ένδυσης  (που τώρα συμβατικά ονομάζεται από τους οίκους μόδας resort/cruise wear) άρχισε να διαμορφώνεται από τις πλούσιες οικογένειες της Αμερικής και της Ευρώπης και φυσικά από τους νέους star του σινεμά την δεκαετία του 20, που επέλεγαν είτε τις ακτές των ΗΠΑ είτε την γαλλική ριβιέρα για τις διακοπές τους.  Η επανάσταση στον μαζικό τύπο βοήθησε στο να εκτοξευθούν στην δημοσιότητα και οι ίδιοι οι παραθεριστές αλλά και το ιδιαίτερο στυλ τους. Και φυσικά μεταπολεμικά ο τουρισμός άνθησε ξανά και γιγαντώθηκε. Νέες socialites έκαναν την εμφανισή τους στο Capri, νέες star του σινεμά παραθέρησαν στις Κάννες, νέοι τουριστικοί προορισμοί στην Μεσόγειο έγιναν δημοφιλείς, όπως η Ύδρα, και φυσικά νέοι paparrazi περίμεναν να τις αποθανατίσουν.

Μέσα λοιπόν από τις προσωπικές τους φωτογραφίες, αλλά και αυτές των paparazzi, βλέπουμε τα νοσταλγικά καλοκαίρια από τις δεκαετίες του 50, 60, 70 και 80 να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας. Τότε που για μία διάσημη γυναίκα, όπως η Μαρία Κάλλας ή η Grace Kelly, ακόμα και η βουτία στην θάλασσα έπρεπε να συνοδευτεί από το κατάλληλο εντυπωσιακό σύνολο. Τουρμπάνια, ψιλόμεσα shorts, κοσμήματα και ψάθινα καπέλα συνθέτουν ένα πανέμορφο κολλάζ που μας κάνει να αγαπάμε την retro ατμόσφαιρα των διακοπών τους. Και όσο προχωρούσαν οι δεκαετίες τόσο πιο πολύ τα ρούχα γινόταν πιο ανάλαφρα, πιο αποκαλυπτικά και λιγότερο preppy. Παράλληλα η επιρροή από τους hippies  έφερε στην μόδα τα ψυχεδελικά μοτίβα και τα ethnic χαρακτηριστικά στα ρούχα και τα κοσμήματα. Ενώ η “παρεξηγημένη” δεκαετία του 80 εισήγαγε τα έντονα φλοραλ μοτίβα και τα συνθετικά υφάσματα στο προσκήνιο μεταξύ άλλων. Έτσι λοιπόν μέσα από τις φωτογραφίες των ηλιοκαμμένων celebrity παρατηρούμε και τις αλλαγές στην μόδα, τα ήθη και τον τουρισμό.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιες απο τις καλύτερες φωτογραφίες των celebrities στις διακοπές τους για να εμπνευστείτε για τις δικές σας!