Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, γνωστός Έλληνας ηθοποιός, μας παρουσίασε στην εποχή του κορονοϊού τον δικό του τρόπο ζωής, στην αρχή μέσα από τα social media και πρόσφατα γράφοντας το βιβλίο «Μια όμορφη μέρα»(Εκδόσεις Key Books), αποδεικνύοντάς μας πως οποιαδήποτε στιγμή και μέσα σε κάθε πρόβλημα μπορούμε να αναζητήσουμε τη δημιουργία. Το βιβλίο του, που μόλις κυκλοφόρησε, αποτελεί  έμπνευση για κάθε άνθρωπο, που αισθάνεται διαφορετικός σ’ έναν  κόσμο αποξενωμένο από τον εαυτό του, από τη φύση, από τους ανθρώπους. Σκοπός του είναι να δώσει αξία και ερεθίσματα σε εκείνους που είναι έτοιμοι να τα δεχτούν, να χτίσει γέφυρες ανθρωπιάς και αγάπης. Αισιόδοξος και ρεαλιστής, μοιράζεται αλήθειες, που αποτελούν επιβεβαίωση των όσων ενδόμυχα όλα αυτά τα χρόνια φοβόμασταν να παραδεχτούμε. Ο ίδιος μοιάζει να έχει κατακτήσει την ευτυχία.

Για να καταλάβουμε, όμως, καλύτερα τον δρόμο του προς αυτή, αφηγείται την ιστορία του, ξεκινώντας από τους προγόνους του, από την γιαγιά του την Ποινή, που ξεριζώθηκε από τον Πόντο και αναφέρει όλους τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή του, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που είναι σήμερα. Με απλά λόγια μας αφηγείται την ιστορία της ζωής του, μας αποκαλύπτει μικρά μυστικά ευτυχίας, ενώ αποδέχεται τα λάθη του παρελθόντος σαν μαθήματα για το μέλλον. Ο ευθύς του λόγος, το λιτό λεξιλόγιο και η αποκάλυψη της δικής του αλήθειας, μας παρακινούν να ξαναβρούμε το παιδί μέσα μας, ζώντας κάθε μέρα σαν μια όμορφη μέρα.

Τελειώνοντας αυτό το βιβλίο, πήρα κάποιες αποφάσεις για το πώς θέλω να είναι η ζωή μου από εδώ και πέρα. Επίσης, λυτρώθηκα από άλυτα ερωτήματα και αδιέξοδα που είχε ποτίσει τόσα χρόνια η κοινωνία μέσα μου. Αυτό που κρατώ σίγουρα είναι ότι η επιτυχία δεν σημαίνει απαραίτητα ευτυχία, πως ο άνθρωπος γεννήθηκε για να αφήσει κάτι πίσω του και να προσφέρει αγάπη. Πως ο απρόσωπος «μοντέρνος- φυσιολογικός» τρόπος ζωής δεν μου ταιριάζει. Αυτά ήμουν έτοιμη να πάρω τη δεδομένη στιγμή και δίνω υπόσχεση στον εαυτό μου να το διαβάσω ξανά σε κάποια χρόνια. Άλλωστε, όπως μας λέει ο Θανάσης Ευθυμιάδης, ποτέ δεν θα πίεζε κάποιον να ακολουθήσει τον δικό του τρόπο ζωής, παρά μόνο θα πρότεινε. Κι είναι αυτό που τον κάνει τόσο οικείο στα μάτια μας, ίσως τον αδερφό μας, τον πατέρα μας, τον αδερφικό μας φίλο: το ότι έχει μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους.

Θανάση Ευθυμιάδη σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό το δώρο ψυχής που μας χάρισες!