Η Αντίπαρος είναι ένα νησί που συγκεντρώνει τα άκρα, που όλοι οι καλοί χωράνε και η ελευθερία δίνεται απλόχερα. Είναι το νησί το κυκλαδίτικο το παραδοσιακό, με τις βουκαμβίλιες του να στολίζουν κάθε γωνιά της χώρας, τα λευκά τα σπίτια του, τα μπλε πορτοπαράθυρα. Είναι το νησί με τα χλιδάτα μαγαζιά, τους ηθοποιούς του Χόλυγουντ και την πιο ζωντανή κοινότητα κάμπινγκ που θα γνωρίσεις ποτέ σου. Είναι οι ίδιες οι κραυγαλέες αντιθέσεις του και είναι μία ανάσα μονάχα από την Πάρο.

Η Αντίπαρος τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος ήτανε πολύ «της μόδας» και πολλοί ήταν εκείνοι που συνέρρευσαν στο νησί για να ξεχυθούν στις παραλίες της και τα νυχτερινά μαγαζιά της. Τα σοκάκια της χώρας έσφυζαν από ζωή, μουσικές ερχόντουσαν από παντού, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά στον αέρα, οικογένειες, παιδιά, ζευγάρια και παρέες συνέθεταν ένα τοπίο πολύχρωμο, ένα τοπίο ανεμελιάς και επιτέλους -μετά από τόσους μήνες- διασκέδασης. Πάταγες το πόδι σου στο νησί και κάπως ανάσαινες. Ο χρόνος σταματούσε και τα προβλήματα δεν είχαν χώρο εκεί-έμεναν στον Πειραιά μαζί με τις υποχρεώσεις σου.

Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού ο Σωρός και η Φανερωμένη, αν έχεις αμάξι. Η Ψαραλυκή και η παραλία του κάμπινγκ αν μένεις κοντά στην χώρα. Οι κολπίσκοι και τα μικρά νησάκια με τα καταγάλανα νερά και την ψιλή άμμο θα σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί και όχι στην Ελλάδα. Πολλές παραλίες του νησιού χαρακτηρίζονται γυμνιστών, ενώ η παραλία στο κάμπινγκ προσφέρεται για βραδινά πάρτυ στην άμμο, φωτιές και βραδινά μπάνια.

Παραλία κάμπινγκ

Αυτό που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε αν βρεθείς στην Αντίπαρο είναι βόλτες στα στενά και τα σοκάκια της που είναι πλημμυρισμένα από ποιήματα και στίχους. Να δεις τα εκκλησάκια, τα σπίτια, το βενετικό κάστρο. Και φυσικά να κάνεις μια βόλτα από το Σιφνέικο και την παραλία για να δεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα-ο ήλιος βουτάει μέσα στα αγριεμένα κύματα και η θέα σου κόβει την ανάσα. Να δοκιμάσεις παγωτό από τη Βίκυ, φαγητό από τα ταβερνάκια, street food από διάφορα μαγαζιά που μοιάζουν με μικρές καντίνες και ψάρι από τον Ιάκωβο.

Παραλία Σιφνέικο

Η Αντίπαρος είναι ένα νησί για όλους, για κάθε στυλ και κάθε ταξιδιώτη. Οι ομορφιές του σαν καρτ-ποστάλ και οι δρόμοι του ποίηση σκέτη. Οι άνθρωποι του ζεστοί. Είναι το νησί που σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια παύση από όλα, να ελευθερωθείς από τις συμβάσεις, τις υποχρεώσεις, τα πρέπει. Σε καλεί σαν αλλότινη Σειρήνα να ζήσεις τις διακοπές σου με όλη τη σημασία της λέξης και να ανακαλύψεις στο διάβα σου κρυμμένους θησαυρούς!

Δέσποινα Γεώργα