Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος διαγωνισμός λογοτεχνίας του itravelpoetry.com

Ακολουθεί αναλυτικά η διοργάνωση, τα αποτελέσματα και η κριτική επιτροπή.

Επί της διαδικασίας

Ο τρίτος λογοτεχνικός διαγωνισμός του itravelpoetry αποτελείται από δυο κατηγορίες : τον διαγωνισμό πεζογραφίας και τον διαγωνισμό ποίησης U write.

Μετά την αποστολή των έργων, η ομάδα συντονισμού λαμβάνει τα αρχεία και ελέγχει εάν έχουν ακολουθηθεί όλες οι οδηγίες της προκήρυξης. Συγκεντρώνει τα έργα όλων των συμμετεχόντων σε ένα αρχείο, (δίχως τα προσωπικά τους στοιχεία) και τα μορφοποιεί ώστε να έχουν μορφολογική συνέπεια (ίδια γραμματοσειρά, ίδιο μέγεθος).

Βασική προϋπόθεση λοιπόν για την αξιολόγηση των έργων, είναι η τήρηση των όρων συμμετοχής. Θα ήταν σημαντικό να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η αντικειμενικότητα της κρίσης από την επιτροπή, εδράζεται σε τεχνικά κριτήρια (όπως είναι η σωστή εφαρμογή της γραμματικής και του συντακτικού, η τεχνοτροπία των κειμένων- ποιημάτων, η επιλογή θέματος κλπ). Ωστόσο είναι αδύνατη η ολοκληρωτική εξάλειψη της υποκειμενικότητας καθώς η λογοτεχνία έγκειται και σε υποκειμενικούς παράγοντες.

Τέλος, μια πληθώρα έργων που δεν διακρίθηκαν, είχαν επίσης αξιοσημείωτη λογοτεχνική αξία. Σκοπός μας είναι να δημοσιεύσουμε στο μέλλον όσα περισσότερα γίνεται.

Σας συγχαίρουμε όλους για την συμμετοχή και ελπίζουμε να συνεχίσετε να δημιουργείτε!


3ος Διαγωνισμός πεζογραφίας

1ο Βραβείο:

Φωτεινή Μαρίνα Γιωργίου Χατζηβασιλείου – ΤΟ ΡΟΠΤΡΟ

2ο Βραβείο:

Θεοδώρα Μουλού – Κλειστό μέχρι νεωτέρας

3ο Βραβείο:

Γαρουφαλιά Στέτου – Μια μέρα στο ψυχιατρείο

1ος έπαινος:

Βέρα Ι. Φραντζή – Ο Βαν Γκογκ στο νηπιαγωγείο

2ος έπαινος:

Φλώρα Τσιπλακίδη- Μονόπρακτο για τρεις

3ος έπαινος:

Νανούρη Κατερίνα – Όμως παρ’όλα αυτά ο Πόρος υπάρχει

7η θέση :

Θεοδοσία Τουφεξή – Η σκιάχτρα

8η θέση:

Ελένη Λεφάκη – Ένα αστέρι ο άνθρωπος

9η θέση:

Νίκος Τυριλιώμης – Στο μικρό νησί

10η θέση:

Φλώρα Λούκαϊ – Γυάλινο ασανσέρ


3ος διαγωνισμός ποίησης U Write

1ο Βραβείο

Παλασσόπουλος Σπυρίδων – Το απομεινάρι

2ο Βραβείο

Φλώρα Φανή Κυρίτση – Ελάφι σε συσσίτιο

3ο Βραβείο

Δαμιανός Γρύλλης – Εύκολα, Γρήγορα, Νόστιμα

1ος έπαινος

Νίκος Φραγκάκης – μετρημένα αμέτρητα

2ος έπαινος

Μαρία Μπεθάνη – Να πιούμε τον ήλιο

3ος έπαινος

Ευγενία Καλογεροπούλου – Tabula rasa


Όλα τα έργα που διακρίθηκαν θα δημοσιευτούν στη σελίδα μας μαζί με συνεντεύξεις των δημιουργών τους.


Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή έμεινε μυστική προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε μεροληπτική εύνοια προς κάποια συμμετοχή. Τώρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ας τους γνωρίσουμε.

Βασίλης Κανιάρης

Ο Βασίλης Κανιάρης γεννήθηκε το 1962. Το 1991 ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό Νεολαία FM 106,4 με έδρα στην Κόρινθο που λειτούργησε έως το 2004 ενώ υπήρξε ιδρυτής και διαχειριστής του συναυλιακού χώρου «Μαρία Δημητριάδη». Έχει γράψει εκατοντάδες τραγούδια μερικά από τα οποία έχουν ερμηνεύσει ο Μανώλης Μητσιάς, (Νυχτερινό τρένο, cd Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης, Legent 2008) η Μαρία Δημητριάδη, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α.

Παρασκευή Παπία

Η Παρασκευή Παπία γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1983. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα με τους γονείς και τον μικρότερό της αδερφό. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή της το 2006, ξεκίνησε να διδάσκει αγγλικά στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματική δραστηριότητα που εξακολουθεί να ασκεί μέχρι και σήμερα, μένοντας μόνιμα στην Αθήνα με τον σύζυγο και το παιδί τους. Η Παρασκευή ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή από νεαρή ηλικία. Στην πορεία της εφηβείας της, πειραματίστηκε με τα πρώτα της ποιήματα. Έχει γράψει κείμενα και ποιήματα στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί σε πληθώρα λογοτεχνικών περιοδικών και στο διαδίκτυο. Έχει λάβει μέρος στο ανθολόγιο 100+1 Κλειδιά της Διπλανής Πόρτας.

Κριστιάν Νίρκα

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, ενώ απέκτησε και δεύτερο πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων από το πρόγραμμα Pépite France. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί από την εφηβική του ηλικία σε τοπικές εφημερίδες της Κορίνθου. Συμμετείχε και διακρίθηκε σε πληθώρα λογοτεχνικών διαγωνισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία, Σκωτία, Αυστραλία.) Ήταν συνιδρυτής του γαλλικού περιοδικού “les nouveaux citoyens”. Επιμελήθηκε την έκδοση του ανθολογίου “100+1 Κλειδιά της Διπλανής Πόρτας”. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, “Κύκνειο άσμα ”, “Ζητείται τίτλος”, “Βάλσαμο”.


ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες επωφελούνται με έκπτωση 50% σε όλα τα υπάρχοντα, αλλά και μελλοντικά σεμινάρια της MasterART, την οποία μπορούν να λάβουν από την στιγμή της αποστολής του έργου τους! Δείτε τα σεμινάρια εδώ