[Κείμενο/Κλικς: Ιωάννα Πανούτσου] 

“Εξάλλου η φαντασία έχει χάσει πια κάθε ταλέντο μπροστά στην πραγματικότητα.”

Τάδε έφη Πάνος Σουρούνης στο νέο του “ανεκπλΗρωτο ΑρλεκιΝ” και με μια προτασούλα μάς βάζει κατευθείαν στο θέμα.

Τα κορίτσια του Αυγούστου” ΔΕΝ είναι ένα βιβλίο. Είναι ένα δροσερό (ή καυτό!) διάλειμμα από πάσης φύσεως κατάσταση και μια βουτιά στο καλοκαίρι ανεξαρτήτως εποχής. Αρκεί να το κουβαλάς στην τσάντα σου (τρίπτυχο: κλειδιά, πορτοφόλι, “Τα κορίτσια του Αυγούστου”) για να μπορείς να το ξεφυλλίζεις κάθε στιγμή.

Ο αφηγητής-οδηγός(!), Πάνος Σουρούνης, «χωρίς καμία έγνοια και πρόθεση συγγραφικής ανάγκης» (όπως ο ίδιος αναφέρει στο Instagram account του, @panos_sourounis) μας κερνάει το ίδιο το καλοκαίρι, μας κερνάει ιστορίες, έρωτες, καλαμαράκια, καρπούζι και βουτιές. Μας παίρνει μαζί του στο νησί και μας υπόσχεται Αισιοδοξία και ένα τραγούδι.

Η υποφαινόμενη, απλή αναγνώστρια, υπόσχομαι με αντικειμενικότητα, ότι οι σελίδες θα γυρίζουν πιο γρήγορα από σκρολλ νταουν στις οθόνες, ότι υπάρχει διάχυτος πραγματικός ρομαντισμός (πραγματικός: σε πραγματικό χρόνο, μέγεθος και διαστάσεις) και ότι οι πωλήσεις του καρπουζιού θα αυξηθούν κατακόρυφα αυτό το καλοκαίρι!

ΥΓ: Είναι ελπιδοφόρο να υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι με τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων σαν αυτόν του Πάνου Σουρούνη.
Εύχομαι «Τα κορίτσια του Αυγούστου» να φορεθούν πολύ φέτος!
EXTRA INFO: Αν θέλετε να γνωρίσετε «Τα κορίτσια του Αυγούστου» και να χορέψετε μαζί τους θα κάνουν το 2ο Release Party τους την Πέμπτη 9/6 στο MissTartu στα Εξάρχεια. Αν πάλι δεν είστε του χορού ή απέχετε χιλιομετρικά, θα έρθουν στο σπίτι σας μαζί με το καλοκαίρι αρκεί να στείλετε mail στο tokalokairieisaiesu@gmail.com .
«Στους ανθρώπους που ήρθαν, έμειναν και έφυγαν από δίπλα μας πάντα θα χρωστάμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.
Για αυτό και επί της ουσίας δεν φεύγουν ποτέ από δίπλα μας
__________________________________________

Στην υγεία του Αυγούστου.
Στην υγεία των κοριτσιών.
Στην υγεία των κοριτσιών του Αυγούστου!🍉




Καλή αντάμωση,
Ιωάννα
🙂