“Και τι είναι ένα φιλί, συγκεκριμένα; Μια υπόσχεση σωστά σφραγισμένη, μια υπόσχεση καρυκευμένη στη γεύση, ένας όρκος σφραγισμένος με την αμεσότητα ενός χείλους, ένας ροδαλός κύκλος γύρω από το ρήμα “αγαπώ”. Ένα φιλί είναι ένα μήνυμα πολύ οικείο για το αυτί, το άπειρο που αποτυπώνεται στη σύντομη επίσκεψη της μέλισσας σε ένα λουλούδι, η κοσμική επικοινωνία με μια επίγευση του ουρανού, ο παλμός που ανεβαίνει από την καρδιά για να προφέρει το όνομά της στο χείλος ενός εραστή: «Για πάντα».”

Πράξη 3, Cyrano de Bergerac, Edmond Rostand

Το Cyrano de Bergerac είναι το πιο διάσημο έργο του Edmond Rostand, που γράφτηκε το 1897. Το έργο αφορά τον Cyrano, έναν υπέροχο χαρακτήρα που βασίζεται σε ένα πραγματικό πρόσωπο, που είναι πνευματώδης, παθιασμένος και γεμάτος ζωντάνια. Είναι γνωστός για τη μεγάλη του μύτη, που γίνεται πρόβλημα όταν ερωτεύεται την όμορφη Ρωξάνη. Το κλασικό θεατρικό έργο του Edmond Rostand μιλάει για την αγάπη, τον πόλεμο και την απώλεια.

Ο Γάλλος δραματουργός και στρατιωτικός Συρανό ντε Μπερζεράκ γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1619 και πέθανε από ατύχημα στα τριάντα έξι του χρόνια, στις 28 Ιουλίου 1655.