“Τα κορίτσια του Αυγούστου”, 15 και 22 Νοεμβρίου στο Σταυρό του Νότου.

Disclaimer: Άλλο ένα άρθρο μεταξύ αντικειμενικότητας και συγκίνησης. Δε βαριέσαι!

Την Τρίτη, στο Σταυρό του Νότου club, εμφανίστηκε μια πλανόδια μπάντα, μια μπαλαρίνα (ή δύο!), ο έρωτας, ο Αύγουστος, τα κορίτσια του, τα τραγούδια του, οι ιστορίες του, ο ενοχλητικός γείτονας και ο Πάνος Σουρούνης, του οποίου ιδέα ήταν όλο αυτό, και στον οποίο θα οφείλουμε -κάποια στιγμή- την καθιέρωση της καλοκαιρινής ώρας ως επίσημης και άλλα καλοκαιρινά στοιχεία στους χειμώνες μας!
Οι συστάσεις: “Τα κορίτσια του Αυγούστου” είναι μια μουσική παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο ανεκπλήρωτο άρλεκιν. Η πλανόδια μπάντα απαρτίζεται από έξι νέες ταλαντούχες ατομάρες -το Λάμπη Κουντουρόγιαννη (Τραγούδι,κιθάρες), το Νικόλα Γιακουμή (Τραγούδι, Ηλ.Κιθάρα, Κρουστά, Ηλ.Μπάσο), τη Weronika Kijewska (Τραγούδι,Τσέλο, Ηλ.Μπάσο), την Ελεονόρα Μανόνα (Τραγούδι, Πλήκτρα, Βιολί), τη Χριστίνα Στεφανίδη (Τραγούδι) και τον Ιάσονα Χρόνη (Τραγούδι,Κιθάρες)-, διηγείται περιστατικά του έρωτα, ακούει την αγάπη, τραγουδάει τον Αύγουστο στη Δονούσα, την Πράγα, το νησί και χορεύει στου ήλιου το φως, μαζί μας!

Και καθώς περνάει η ώρα και έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να κλείσουμε εισιτήριο για το νησί με το πρώτο πρωινό πλοίο, (Έτσι. Σερί. Μετά το live.), εκεί εμφανίζεται ο ενοχλητικός γείτονας, Χάρης Χιώτης, που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα -ή και όχι-.

Spoiler Alert: Τελικά θα το κλείσουμε το εισιτήριο, χάρη στη μάγισσα και την μπαλαρίνα (@mirandavivante)!

Η επανάσταση: “Τα κορίτσια του Αυγούστου” είναι επανάσταση γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους. Όπως αναφέρει ο οραματιστής, δημιουργός, συνοδηγός και υποστηρικτής τους Πάνος Σουρούνης (Πηγή: Instagram Post 11.11.2022 @panos_sourounis) “Τα κορίτσια του Αυγούστου θέλω να γίνουν μια μεγάλη κοινωνία ανθρώπων που μέσω της κοινής μας μουσικής γλώσσας να ονειρεύεται, να διψά ,να παθιάζεται και να απολαμβάνει την ζωή και τα καλοκαίρια της.
Εκεί έξω παράγεται περισσότερη μιζέρια και σκοτάδι από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί πια ο καθένας μας. Ας κεράσουμε φαντασία και φως για αντίποινα την πραγματικότητα λοιπόν.

Αν η τελευταία πρόταση, δεν είναι επανάσταση για την πραγματικότητα που ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι, τότε δεν ξέρω τι είναι. Ίσως ο Αύγουστος που φέρνουν τα κορίτσια μέσα στο Νοέμβρη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Στις 22 Νοεμβρίου, θα ξανακάνει Αύγουστο στο Σταυρό του Νότου!
Κλείστε εισιτήριο στο καλοκαίρι!


Instagram account: @ta_koritsia_tou_augoustou
Καλή Αντάμωση, 
Ιωάννα :)