Το itravelpoetry παρουσιάζει το παραμύθι Αστρέλια της Ελένης Κόντη.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό

Η Αστρέλια είναι ένα κορίτσι που έρχεται από το διάστημα. Ο τόπος προέλευσής της είναι μακρινός, αλλά ο αναγνώστης ταυτίζεται εύκολα με την ιστορία της. Εκεί, στον πλανήτη Κέπλερ 22β, οι γονείς της που είναι ο Ήλιος και η Σελήνη, έρχονται συχνά σε διαπληκτισμούς.

Ένα βιβλίο που μας θυμίζει την σημασία της ισορροπίας στην οικογένεια. Ακολουθεί η συνέντευξη


Ανάγνωση του παραμυθιού στο Marlin’s house – Νέα Φιλαδέλφεια

Πως σου ήρθε η έμπνευση για την Αστρέλια ;

Η αγαπημένη μου ώρα της ημέρας είναι ώρα της δύσης του ηλίου και της ανατολής της σελήνης. Κοιτώντας για χρόνια τον ήλιο και τη σελήνη και το ταξίδι τους στον ουρανό, δημιουργήθηκε η Αστρέλια η “κόρη” των δυο αυτών σωμάτων.

Στιγμιότυπο από την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης Αστρέλια, στην Καλαμπάκα

Η Αστρέλια είναι ένα εξωγήινο έφηβο παιδί, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολύ οικεία για εμάς εδώ στη Γη. Μπορείς να μας πεις περισσότερα;

Τα συναισθήματα και οι καταστάσεις που τα προκαλούν είναι κοινά για όλα τα πλάσματα. Δεν έχει σημασία αν είσαι βρέφος, ηλικιωμένος η ζώο. Ο θυμός μεταφράζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις ηλικίες αυτό που αλλάζει είναι ο λόγος πρόκλησης του. Η Αστρέλια λοιπόν αντιδράει κάπως πιο έντονα λόγω της εφηβικής ηλικίας της αλλά τα γεγονότα που τις προκαλούν τέτοια συναισθήματα είναι υπαρκτά. Η δράση πάντα φέρνει αντίδραση.

Είναι το πρώτο παραμύθι που γράφεις, και πάνω σε αυτό βασίστηκε και η ο ομώνυμη θεατρική παράσταση;

Πολύ σωστά είναι το πρώτο παραμύθι που γράφω και ύστερα το μεταφέραμε και στο θέατρο. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στην εξέλιξη της ιστορίας ανάμεσα στο βιβλίο και στο θεατρικό έργο.

Στιγμιότυπο από την θεατρική παράσταση Αστρέλια στον δήμο Μεταμόρφωση

Τι σχέδια έχει η Αστρέλια για το μέλλον;

Μία στιγμή να επικοινωνήσω μαζί της διότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Κέπλερ 22β. Αστειεύομαι

Η Αστρέλια μαζί με τον φίλο της τον Αστέριο θα ήθελε να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το διάστημα και φυσικά να μάθουν τα διαγαλαξιακά μυστικά που μόνο αυτοί οι δύο γνωρίζουν.

Στιγμιότυπο από την παράσταση, η Αστρέλια και ο Αστέριος