Για αποτελέσματα και κοινοποιήσεις έργων που έλαβαν μέρος σε προηγούμενους διαγωνισμούς επισκεφτείτε τον σύνδεσμο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο ιστότοπος iTravelPoetry.com προκηρύσσει 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πεζογραφίας με ελεύθερο θέμα.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, αρκεί τα έργα τους να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

2.  Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει ένα (1) έργο.

3.  Το έργο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 λέξεις. 

4.  Το θέμα είναι ελεύθερο.

5. Γίνονται δεκτά διηγήματα, ημερολόγια, χρονικά, κείμενα περιπλάνησης, αφηγήματα με δοκιμιακές, στοχαστικές αξιώσεις, παραμύθια.  

6.  Κανένα κείμενο δεν απορρίπτεται εφόσον δεν ξεπερνάει το όριο των λέξεων.

7.  Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία( 1ος-2ος-3ος) και τρεις (3) έπαινοι (4ος-5ος-6ος). Τα βραβεία συνοδεύονται από τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα:

  • 1ο Βραβείο : 700 ευρώ  και συμβόλαιο έκδοσης με το itravelpoetry[οι λεπτομέρειες έκδοσης (αριθμός αντιτύπων, προωθητικές κινήσεις κ.τ.λ) θα καθοριστούν κατόπιν επικοινωνίας του νικητή με τον εκδότη] 
  • 2ο Βραβείο : 400 ευρώ
  • 3ο Βραβείο : 250 ευρώ

-Οι έξι (6) πρώτοι διακριθέντες, εκτός των χρηματικών επάθλων, θα λάβουν δωρεάν τα συγγραφικά σεμινάρια των: 

Αλκυόνης ΠαπαδάκηΣτέφανου ΔάνδολουΣτέφανου Ξενάκη , από την MasterART

8.  Σε περιπτώσεις ισοψηφίας, μοιράζονται ισομερώς τα βραβεία, τα χρηματικά έπαθλα καθώς και οι έπαινοι.

9.  Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, και η απονομή των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής.

10. ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες επωφελούνται με έκπτωση 50% σε όλα τα υπάρχοντα, αλλά και μελλοντικά σεμινάρια της MasterART, την οποία μπορούν να λάβουν από την στιγμή της αποστολής του έργου τους! Δείτε τα σεμινάρια εδώ

11. Κάθε συμμετέχων καλείται να πληρώσει το ποσό των δέκα (10) ευρώ για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό. Το ποσό αυτό είναι μη επιστρέψιμο και χρησιμοποιείται για την κάλυψη των εξόδων του διαγωνισμού (χρηματικά βραβεία, έκδοση ανθολογίου).

12. Η υποβολή συμμετοχών λήγει στις 31 /05/2023 (ημερομηνία παράτασης).

13.  Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί τον φθινόπωρο του 2023. Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κειμένων που θα υποβληθούν.


ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος συμμετοχής είναι μέσω της υποβολής της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής.

Συμπληρώστε απλώς την παρακάτω αίτηση συμμετοχής.

Με την αποστολή της αίτησης, θα λάβετε αμέσως e-mail επιβεβαίωσης.


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να υποβάλλετε την ηλεκτρονική αίτηση, η εναλλακτική διαδικασία υποβολής της συμμετοχής σας είναι η ακόλουθη:

  1. Στείλτε μας με ένα e-mail με θέμα «Για τον διαγωνισμό πεζογραφίας», στη διεύθυνση itravelpoetry2017@gmail.com δυο διαφορετικά αρχεία κειμένου.

– Στο πρώτο αρχείο θα είναι  τα έργα σας, χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία. (Μορφή αρχείου: Word ή Pdf, προτείνεται Word) 

– Στο δεύτερο αρχείο, τις προσωπικές σας πληροφορίες: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail.

– Συνημμένο το καταθετήριο.

  1. Καταθέστε το ποσό των 10 ευρώ με την σημείωση «πεζογραφία (και το ονοματεπώνυμό σας)» (στην τράπεζα, ή από ΑΤΜ, ή μέσω e-Banking). (Κάποιες τράπεζες δέχονται την αιτιολογία με λατινικούς χαρακτήρες)

Στοιχεία λογαριασμού:

IBAN : GR0902600950000580201395394

Δικαιούχος : I TRAVEL POETRY Ε.Ε.

Τράπεζα EUROBANK

Θα λάβετε e-mail επιβεβαίωσης μόλις η συμμετοχή σας ελεγχθεί από την συντονιστική μας ομάδα, εντός κάποιων ημερών από την στιγμή της αποστολής της συμμετοχής σας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Περί ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής

Απλοποιήσαμε την διαδικασία υποβολής συμμετοχών ώστε :

α. Η αποστολή της συμμετοχής να γίνεται ευκολότερα και πιο γρήγορα από τους συμμετέχοντες.

β. Να υπάρξει άμεση επιβεβαίωση της αποστολής της συμμετοχής, και ενημέρωση, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν ημέρες ώσπου η ομάδα συντονισμού θα ελέγξει την εγκυρότητα και την τήρηση των όρων.

γ. Να μειωθεί ο φόρτος εργασίας της ομάδας συντονισμού, με τρόπο ώστε τα κείμενα να φτάνουν γρηγορότερα στην κριτική επιτροπή. Έτσι και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν νωρίτερα.

δ. Να αποφευχθούν επιπλέον τραπεζικές χρεώσεις. Μέσω της φόρμα συμμετοχής, οι συμμετέχοντες δεν επιβαρύνονται με χρεώσεις μεταφοράς χρημάτων από διαφορετική τράπεζα, αλλά η συναλλαγή εκτελείται όπως όταν γίνεται μια ηλεκτρονική αγορά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σε περίπτωση που εντός του ενός μηνός των δηλώσεων συμμετοχής δεν έχει καλυφθεί ο αριθμός των τριακοσίων (300) συμμετεχόντων, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα, ο διαγωνισμός θα παραταθεί κατά 1 μήνα. Έχει δοθεί παράταση έως 31-05-2023.

Εάν και μετά την παράταση, ο αριθμός των τριακοσίων συμμετεχόντων δεν συμπληρωθεί, ο διαγωνισμός δεν ακυρώνεται και όλα τα έπαθλα θα καλυφθούν κανονικά με χρηματική συνεισφορά των διοργανωτών!

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook, (και όχι e-mail) όπου ένας από τους συντάκτες μας θα σας απαντήσει το συντομότερο. 

Διαφορετικά, στο τηλέφωνο 6946499344 με τον διοργανωτή του διαγωνισμού και διαχειριστή της σελίδας, κ. Κριστιάν Νίρκα.