Καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, το itravelpoetry προτείνει την διεξαγωγή στοχευμένων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6946499344 ή στο e-mail: itravelpoetry2017@gmail.com


Παράσταση Αστρέλια

Μετά από 80 επιτυχημένες παραστάσεις σε σχολεία, δήμους και συλλόγους, (σε διάστημα μόλις ενός έτους) η παιδική παράσταση Αστρέλια, συνεχίζει την πορεία της για δεύτερη χρονιά.

Η θεματολογία της, το διάστημα, καθώς και το μήνυμά της αναφορικά με την αρμονία που πρέπει να διέπει την οικογένεια, την καθιστά ένα ελκυστικό θέαμα για τα παιδιά, αλλά και αγαπημένη προτίμηση των εκπαιδευτικών.

Ενδεικτική κριτική για την παράσταση

Βεβαίως δεν λείπει και η τεχνολογική πρωτοτυπία, ο Αστέριος, ο φίλος της Αστρέλια, το καρτούν που αλληλεπιδρά σε ζωντανό χρόνο με τα παιδιά, και την ηθοποιό.

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Αλκμήνη από 22 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00.

Ηλικίες : 4-12

Διάρκεια : 1 ώρα

Αστρέλια θέατρο για παιδιά


Παραμύθι Αστρέλια

Το παραμύθι πάνω στο οποίο βασίστηκε η παράσταση, παίρνει ζωή μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσω μιας διαδραστικής παρουσίασης.

Ηλικίες : 4-7

Διάρκεια : 40 λεπτά

Το βιβλίο Αστρέλια


Escape Room

Μετά το βιβλίο και την παράσταση, έρχεται το διαδραστικό – εκπαιδευτικό παιχνίδι (σε μορφή escape room) Αστρέλια.

Η Αστρέλια και ο Αστέριος, σε αυτήν την περιπέτεια ζητούν την βοήθεια και την συμμετοχή των παιδιών, (ηλικιών από 4-11) προκειμένου να λύσουν τους γρίφους από το ημερολόγιο και να βοηθήσουν τον Αστέριο να ανακτήσει την μνήμη του ώστε να μπορέσει να αποδράσει από το αρχηγείο του Δρ. Πλανήτικους Συστημάτικους.

Οι χαρακτήρες καρτούν που έχουν κινηματογραφηθεί για τις ανάγκες του παιχνιδιού, σε συνεργασία με την ηθοποιό, συντονίζουν την ροή του παιχνιδιού. Οι γρίφοι έχουν ως θεματολογία το διάστημα. Τα παιδιά λοιπόν μαθαίνουν παίζοντας.

Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε οποιονδήποτε χώρο.

Escape Room


Βιωματικό σεμινάριο κινηματογράφου

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Λειτουργώντας σε ομάδες, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για την διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας, αλλά ακόμα σημαντικότερο, προβαίνουν στην δημιουργία του δικού τους κινηματογραφικού έργου.

Έτσι λοιπόν ο κάθε μαθητής αναλαμβάνει έναν ρόλο. Η σκηνοθεσία, η γραφή του σεναρίου, ο φωτισμός, η ηχοληψία, η ερμηνεία των ρόλων, αποτελούν μερικές από τις αρμοδιότητες που καλούνται να αναλάβουν οι μαθητές.

Ένα σεμινάριο το οποίο εστιάζει στην πρακτική άσκηση, που είναι και ο πυρήνας της κινηματογραφικής πρακτικής, χωρίς όμως να παραλείπει την θεωρητική εκπαίδευση.

Για την παραγωγή της ταινίας, τα παιδιά μαθαίνουν:

– δημιουργική γραφή

– φωτογραφία, βιντεοληψία

– σκηνοθεσία

– βασικές αρχές υποκριτικής

– ηχοληψία

– φωτισμός

Βιωματικό σεμινάριο κινηματογράφου


Διαδραστικός κινηματογράφος

Ο όρος περιγράφει την καινοτόμο εκπαιδευτική μέθοδο κατά την οποία τα παιδιά παρακολουθούν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα, και ταυτόχρονα καλούνται να λάβουν μέρος σε αυτό. Με την βοήθεια ενός εμψυχωτή δηλαδή, οι μαθητές καλούνται να απαντάνε σε ερωτήσεις, να λύσουν γρίφους και να παίξουν παιχνίδια. Αυτή η διάδραση, εξασφαλίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών ενώ παράλληλα συμβάλει και στην εμπέδωση των πληροφοριών. 

Τί προσφέρει ο διαδραστικός κινηματογράφος; 

  • ενδυναμώνει την συνεργατικότητα των μαθητών 
  • οξύνει την συγκέντρωση
  • ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και την συμμετοχή 
  • διευρύνει τον εκπαιδευτικό ορίζοντα των μαθητών 
  • λειτουργεί υποστηρικτικά στην διδακτέα ύλη 
  • αποτελεί μορφή ψυχαγωγικής εκπαίδευσης 

Διαδραστικός κινηματογράφος


Διοργάνωση γιορτών

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωση σχολικών γιορτών. Αυτή η υπηρεσία αφορά την σχεδίαση και την υλοποίηση μιας σχολικής γιορτής.


Για να ενημερωθείτε για το κόστος των δράσεων και να κλείσετε ημερομηνίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6946499344 ή μέσω e-mail : itravelpoetry2017@gmail.com