Charles Bukowski – Ο καπετάνιος έχει κόψει αλυσίδα και το πλοίο είναι στα χέρια των ναυτών
📸: Ashley Munson
«Καμιά φορά συμβαίνει δίχως προειδοποίηση. Τα πράγματα γίνονται σε δευτερόλεπτα. Τα πάντα αλλάζουν. Είσαι ζωντανός. Και η ζωή συνεχίζεται.
Είμαστε σαν από χαρτί. Υπάρχουμε από τύχη επί ποσοστών, προσωρινά. Κι αυτό είναι το καλύτερο σημείο και το χειρότερο, ο χρονικός παράγοντας. Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Μπορείς να καθίσεις στην κορυφή ενός βουνού και να στοχάζεσαι για δεκαετίες κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου με το να το αποδεχτείς αλλά μάλλον είναι κι αυτό λάθος. Ίσως σκεφτόμαστε υπερβολικά. Νιώστε περισσότερο, σκεφτείτε λιγότερο.»
Charles Bukowski, 16 Αυγούστου 1920 – 9 Μαρτίου 1994 | Ο καπετάνιος έχει κόψει αλυσίδα και το πλοίο είναι στα χέρια των ναυτών | μτφρ.: Γιάννης Λειβαδάς | εκδόσεις Ηριδανός