Το itravelpoetry παρουσιάζει την παιδική παράσταση Αστρέλια. Από 22 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο θέατρο Αλκμήνη, στις 12:00.

Σε αυτήν την συνέντευξη συνομιλούμε με την συγγραφέα και πρωταγωνίστρια του έργου, Ελένη Κόντη.


Έγραψες και πρωταγωνιστείς στην παράσταση Αστρέλια. Πως σου ήρθε η έμπνευση για το έργο;

Πάντα μου άρεσε να κοιτάζω το φεγγάρι και τον ήλιο και τη διαδρομή τους στους δρόμους του ουρανού. Σκεφτόμουν πως αυτά τα δύο ουράνια σώματα συναντιούνται μερικά λεπτά κάθε ημέρας και έτσι έγραψα μια ιστορία για αυτούς και την “κόρη” τους.

Ποιά ήταν η πορεία της Αστρέλια έως τώρα;

Παραστάσεις σε σχολεία, σε δήμους, κδαπ, πλατείες, θέατρα. Δημιουργία παιχνιδιών με τους ήρωες της παράστασης και φυσικά πολλούς διαγαλαξιακούς φίλους στην Ελλάδα. Από 22 Οκτωβρίου εκτός από τα διαστημικά μας ταξίδια εκτός Αθηνών θα βρισκόμαστε και στο θέατρο Αλκμήνη και κάθε Κυριακή στις 12.00 μμ.

Ως ηθοποιός, θεωρείς ότι είναι πιο εύκολο να ερμηνεύσεις έναν ρόλο που έγραψες η ίδια, ή ενέχει και κινδύνους αυτή η πρακτική;


Σε αυτό θα σου απαντήσω διαφορετικά από ότι αν με ρωτούσες πριν το δοκιμάσω. Δεν υπάρχει κανόνας. Αν κάτι πραγματικά το θέλεις και ας ακούγεται κλισέ το κάνεις. Έναν χαρακτήρα που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος έχεις το πλεονέκτημα να τον ” γνωρίζεις” καλύτερα από τον καθένα.

Δραστηριοποιείσαι ενεργά στο παιδικό θέατρο. Πρόκειται για ένα είδος θεάτρου που υποκριτικά έχει δυσκολίες. Θέλεις να μας μιλήσεις για τις ιδιαιτερότητες που έχει ένα παιδικό θέατρο; Τι συμβουλές θα έδινες σε έναν ηθοποιό που τώρα ξεκινάει σ’αυτόν τον τομέα;

Το παιδικό θέατρο συχνά θεωρούμε πως είναι κάτι πολύ εύκολο. Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο. Τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές. Δεν χωράει λάθος. Αν κάτι δεν τους αρέσει θα στο πουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Η συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον είναι κάνε παρέα με παιδιά, αφουγκράσου τα!

Που θα μπορέσουμε να δούμε την Αστρέλια ;

Από 22 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 στο θέατρο Αλκμήνη!


Δείτε επίσης:


Για αγορά εισιτηρίων :

https://www.ticketservices.gr/event/astrelia/?eventid=9631&showid=62345