Φαίνεται πως εν έτει 2021 είναι πλέον αδύνατον να ενημερωθείς για τα νέα της ημέρας και να μην μείνεις άφωνος με τον τρόπος σκέψης μερικών ανθρώπων. Δυστυχώς σε μια εποχή όπου το μόνο δεδομένο αυτής της κοινωνίας είναι η ύπαρξη του ίδιου του ανθρώπου κάπου αρχίζουμε να αμφισβητούμε αν ο όρος “ανθρωπιά” εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα.
Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα μία γυναίκα την οποία ο άντρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς.” Αυτά ήταν τα αυτούσια λόγια ενός βουλευτή της Ν.Δ. από το βήμα της βουλής. Ακούγοντας όμως προσεκτικά τα πιο πάνω λόγια το πρώτο ερώτημα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν “μήπως ήρθε η ώρα να γίνουν κάποια μαθήματα ανθρωπιάς;”
Ξεκινώντας από τα βασικά, όταν ένας άνθρωπος θεωρεί πως ο μόνος τρόπος για να επιβληθεί είναι η βία όχι μόνο δεν θεωρείται καλός γονιός αλλά παύει να θεωρείται άνθρωπος. Δεν υπάρχουν οι όροι καλός και κακός σύντροφος διότι απλούστατα καμία πράξη λεκτικής ή σωματικής βίας δεν μπορεί να αναιρεθεί με το πρόσχημα πως είσαι καλός γονιός. Καλός γονιός θεωρείσαι όταν πρώτα από όλα είσαι σωστός άνθρωπος, και αν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά είναι ότι ο άνθρωπος που γίνεται πρότυπο για το παιδί του αλλά και για το κάθε παιδί αυτού του κόσμου περικλείεται από αγάπη. Όταν ο άνθρωπος λειτουργεί με βασικό γνώμονα την αγάπη μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Καλός γονιός δεν θεώρησε όταν αγκαλιάζεις το παιδί σου με τα ίδια χέρια που προηγουμένως κακοποίησες την μάνα αυτού του παιδιού, καλός γονιός θεώρησε όταν το παιδί σου αισθάνεται πως αυτά τα χέρια που τον αγκαλιάζουν είναι μαλακά και καθαρά από κάθε ίχνος κακίας και μίσους.
Αλλά το να διακατέχεσαι από αγάπη για τον συνάνθρωπό σου είναι μεγάλη υπόθεση και όπως φαίνεται το να είσαι άνθρωπος ακόμη μεγαλύτερη.